Työllisyys parani edelleen Pirkanmaalla – työttömyys laski nopeimmin koko maassa

Pirkanmaan työttömyysaste alempi kuin koko maassa ja myös lasku on edelleen nopeinta ELY-keskuksittain verrattuna.

Pirkanmaa
Varkauden te-toimiston kyltti.
YLE / Mika Moksu

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli Pirkanmaalla tammikuussa lähes 17 prosenttia alempi kuin vuotta aiemmin. Työttömiä työnhakijoita oli liki 23 000 henkilöä ja työttömyysaste oli 9,4 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli 15 prosenttia edellisvuotta enemmän, eli reilut 9 000.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski lähes kaikissa Pirkanmaan kunnissa, osassa jopa merkittävän paljon eli yli kaksikymmentä prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Ainoastaan Ruovedellä työttömien määrä nousi hieman.

Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli kärkitasoa.

Kuntatasolla suurimmat positiiviset muutokset olivat Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalalla, Kihniöllä ja Parkanossa. Näissä kunnissa työttömyys laski vähintään 20 prosenttia edellisen vuoden luvuista.

Tampereella työttömyys laski 17 prosenttia ja oli tammikuussa 11,4 prosenttia. Rakennetyöttömyys koettelee edelleen erityisesti Tamperetta, jossa noin 59 prosenttia kaikista työttömistä työnhakijoista oli pitkäaikaistyöttömiä. Kokonaisuudessaan Tampereen työttömyys on kuitenkin edelleen merkittävästi laskenut.

Kaikkein alhaisin työttömyysaste Pirkanmaan kunnista oli tammikuussa Juupajoella ja Punkalaitumella, joissa työttömyysprosentti painui alle 6 prosenttiin.