Pohjanmaa nosti työllisyystavoitteen 80 prosenttiin – työttömyys jatkoi laskuaan

Kokkolan seutukunnassa työttömänä oli 7,7 prosenttia työvoimasta, myös nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys vähenivät edelleen.

Työllisyys ja työttömyys
Mies hitsaamassa
Petri Puskala / Yle

Pohjanmaan ely-keskus asettaa itselleen kovan työllisyystavoitteen. Kun valtakunnallisena tavoitteena on nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin, tämän tavoitteen saavuttanut Pohjanmaa pyrkii 80 prosenttiin.

– Pohjanmaan vahvuudet ovat globaaleja megatrendejä, joten meillä on kaikki edellytykset onnistua, kertoo Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Marja-Riitta Vest.

Tammikuun tilastot kertovat työllisyyden edelleen parantuneen, myös nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys ovat jatkaneet laskuaan. Nuorten työllistyminen ammattiin valmistumisen jälkeen on nopeutunut. Suurin osa nuorista työllistyy suoraan valmistumisen jälkeen.

- Jatkuva haku ammatilliseen koulutukseen sekä muut opintoja tukevat ratkaisut rohkaisevat nuoria koulutukseen. Ohjaus ja nivelvaiheissa tukeminen sekä työllistymistä edistävät toimet auttavat enemmän tukea tarvitsevia nuoria, sanoo asiantuntija Anne Ojala Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistosta.

Kokkolan seutukunnassa työttömänä oli 7,7 prosenttia, Kaustisen seutukunnassa 7,1 ja Pietarsaaren seutukunnassa 4,6 prosenttia työvoimasta.

Työttömien työnhakijoiden määrä vähentyi vuodentakaisesta Pohjanmaan ely-keskuksen alueella 15,2 prosenttia ja kokoaikaisesti lomautettujen määrä vähentyi 18,2 prosenttia.

Avoimien työpaikkojen määrä on myös kasvanut selvästi vuodentakaisesta.