Yli 3000 työntekijän Rovaniemi on aloittamassa yt-neuvottelut – "Tämä tuli puskista"

Talousvaikeuksien kanssa kamppaileva Rovaniemen kaupunki saattaa vähentää työntekijöidensä määrää. Tieto yt-neuvotteluista yllätti monet kaupungin työntekijät.

yhteistoimintamenettely

Palvelutalon asukas katselee televisiota.
Vanhusten hoitajia ei haluta vähentää Rovaniemellä.Minna Almark / Yle

Rovaniemen kaupungin päättäjät ja virkamiehet ovat vielä vaitonaisia siitä, mistä kaupungin työntekijöitä voisi vähentää. Asiasta ei ole vielä päätetty.

Rovaniemen kaupungin yt-neuvottelut alkavat aikaisintaan maaliskuun puolenvälin jälkeen ja ne ovat ohi mahdollisesti toukokuun aikana.

Rovaniemen kaupunki etsii säästöjä, sillä tulot eivät riitä kattamaan kuluja. Päättäjät ja virkamiehet yrittävät saada kasaan 50 miljoonan euron säästöt kolmelle seuraavalle vuodelle, jotta kaupungin talous nousisi pakkaselta. Säästöohjelman nimi on toiminnan ja talouden uudistamisohjelma.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupungissa aletaan valmistella yhteistoimintaneuvotteluja. Yt-neuvottelujen tavoitteena on vähentää työntekijöiden määrää.

Se, kuinka paljon ja mistä tehtävistä väkeä vähennettäisiin, on vielä auki. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) sanoo, että toiveena on jättää neuvottelujen ulkopuolelle esimerkiksi vanhustenhoito, terveyspalvelut ja päiväkodit.

– Esimerkiksi vanhustenhoidossa on jo nyt liian vähän resursseja. Jos siellä aloitettaisiin yt-neuvottelut, se tietäisi rekrytointikieltoa, Ansala kertoo.

Kaupunginhallitus päättää ensi kuussa, mitkä työntekijät rajataan yt-neuvottelujen ulkopuolelle.

Yli 200 siirretty yhtiöihin

Sekin on vielä auki, tuleeko irtisanomisia tai lomautuksia. Ansalan mukaan irtisanomiset ovat viimeinen keino.

Mahdollista on myös työntekijöiden siirtäminen kaupungin omistamien yhtiöiden palvelukseen. Rovaniemen kaupunki on viime vuosina siirtänyt yli 200 työntekijää kaupungin palkkalistoilta yhtiöidensä palvelukseen.

– Vesilaitos, työterveyshuolto ja infrapalvelut on jo yhtiöitetty. Yhtiöitettävää ei enää juuri ole, kaupunginjohtaja Esko Lotvonen sanoo.

Yksi vaihtoehto on ulkoistaa lisää kaupungin palveluja ja jakaa kaupunkilaisille palveluseteleitä. Niillä voi hankkia esimerkiksi henkilökohtaisen avustajan tai lasten päivähoitopaikan.

– Esimerkiksi päivähoidossa palvelusetelistä on hyviä kokemuksia. Kuluja on saatu säästettyä noin 15-17 prosenttia ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä yksityisiin päiväkoteihin, yt-neuvotteluja esittänyt kaupunginhallituksen jäsen Sanna Karhu (kesk.) sanoo.

OAJ: Ei irtisanomisia eikä lomautuksia

Rovaniemen kaupungilla on noin 3250 työntekijää. Heistä runsas puolet työskentelee sivistyspalveluissa muun muassa opettajina. Opettajien ammattijärjestö OAJ:n mukaan opettajien irtisanomiset eivät tule kysymykseen.

– Koulua pidetään jo nyt minimimäärällä henkilökuntaa. Opetushenkilökuntaa on jo nyt niin vähän, että irtisanominen ei ole mahdollista, OAJ:n Rovaniemen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Sarmola sanoo.

Sarmolan mukaan opettajien lomautuksista ei myöskään löydy todellisia säästöjä.

– Lomautuksilla koulujen toiminta hankaloituu, koska muun muassa perusopetuslain mukaan oppilaille pitää antaa opetussuunnitelman mukaista opetusta jokaisena koulupäivänä. Tämä lakiin säädetty tehtävä vaarantuu ja oppilaan oikeudet heikkenevät merkittävästi lomautuksilla.

Sarmolan vetämässä yhdistyksessä on noin 800 Rovaniemen kaupungin palveluksessa olevaa jäsentä.

Päättäjien sotku työntekijöiden niskaan

Myöskään Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn kv-tes -sopimusaloja edustava pääluottamusmies Marko Bohm ei ilahdu yt-neuvotteluista.

– Poliittisten päättäjien aiheuttama sotku kaatuu työntekijöiden ja kuntalaisten niskaan. Tästä olisi selvitty veronkorotuksella, mutta päättäjät eivät halunneet sitä, Bohm lataa.

Pääluottamusmies pohtii myös sitä, mitä kaupunginhallitus todellisuudessa haluaa.

– Jos yt-neuvottelut rajataan tarkasti eivätkä ne kosketa kovin suurta henkilöstömäärää, ei niillä saada riittävästi säästöjä. Erikoista on myös se, että poliittista päätöksenteko-organisaatiota ei lähdetty uusimaan, Bohm jatkaa.

Hän viittaa siihen, että kaupunginhallitus torppasi maanantaina kaupunginjohtajan esityksen lautakuntien vähentämisestä.

Bohmin edustamilla sopimusaloilla on noin 500 kaupungin työntekijää, kuten esimerkiksi sosiaalityöntekijöitä, farmaseutteja, fysioterapeutteja ja lastentarhanopettajia.

"Vielä levollisin mielin"

JHL 632:n pääluottamusmies Tarja Aavio-Järvelä suhtautuu asiaan vielä melko rauhallisesti.

– Kyllähän tämä tuli puskista. Olemme kuitenkin vielä levollisin mielin ja odotamme tarkempia päätöksiä, Aavio-Järvelä sanoo.

JHL 632:n jäseniä on yhteensä runsaat 300. He ovat muun muassa ruokapalvelun, puhtaanapidon, kiinteistönhoidon työntekijöitä ja koulunkäynnin ohjaajia.

Rovaniemen kaupunginhallitus valmistelee ensi kuun aikana neuvotteluesityksen, joka lähetetään työntekijöitä edustaville järjestöille. Yt-neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa, joten ne ovat ohi aikaisintaan toukokuussa.