Nyt nauretaan kaatuneelle kyltille – Puolangalla iloitaan, että pienen piirin virnuilu pessimismistä on kasvanut koko Suomen vitsiksi

Paljon huomiota herättänyt humoristinen mainoskyltti on saanut tarpeekseen ja kaatunut Puolangalla.

markkinointi
Kesäkuussa Paltamontie varteen noussut pessimistien mainoskyltti on saanut tarpeekseen ja kaatunut.
Puolangan kunta tunnetaan pessimismistään. Kunta käytti brändiä mainoskylteissä, jotka se pystytti viime kesänä. Nyt toinen kylteistä on kaatunut.Tuomo Seppänen

Puolangan kunnan humoristinen kyltti Paltamontien varressa on kaatunut toissa viikonlopun myrskyn aikana.

Kesäkuussa Puolanka halusi hyödyntää pessimismibrändiään ja erottua joukosta pystyttämällä mainoskyltit. Kunnan rajalle nousivat kirkuvan keltaiset kyltit, joissa luki "Seuraavana Puolanka, vielä ehdit kääntyä pois" ja "Olet kohta Puolangalla, oletko eksynyt?"

Kyltit ovat keränneet paljon huomiota sosiaalisessa mediassa (siirryt toiseen palveluun) (MTV). Nyt näkyvyyttä on tullut siitä, että toinen kylteistä on nurin.

– Kyltillä haluttiin saada myrsky aikaiseksi ja se saatiin. Sitten tuli oikea myrsky ja kyltti kaatui. Se on siis saavuttanut sille annetun tehtävän, sanoo Puolangan pessimistien puheenjohtaja Tuomo Seppänen.

Seppänen muistelee, että huomio kaatuneesta kyltistä tuli ohi ajaneelta matkalaiselta.

– Luulimme, että kyltti olisi lentänyt Oulujärvelle saakka, mutta sitten huomasimme, että sehän oli saanut tarpeekseen ja kaatunut. Pitäisi käydä kyltiltä itseltään kysymässä, miten se tämän kokee.

– Pari viikkoa sitten joku puolankalaisista uhkaili käyvänsä kaatamassa kyltin. Luonto näköjään hoiti uhkauksen. Kaikki kylttien ympärillä käynnissä oleva säpinä ja ristiriita luonnollisesti ilahduttavat meitä pessimistejä, sanoo Seppänen.

Puolanka tervetuloa kuntaan -kyltti.
Tässä viime vuoden elokuussa Puolangan mainoskyltti on vielä verrattain optimistinen.Heikki Rönty/Yle

Puolangan elinkeinopäällikkö Heikki Kanniainen vitsailee, että pessimisminkin rajat ovat jossain. Edes paljon huomiota herättänyt kyltti ei jaksanut seistä jaloillaan Puolangalla. Kanniaisen mukaan kupsahtanutta mainoskylttiä ei aiota nostaa ylös ainakaan tänä talvena.

– Kuvien perusteella se vaikuttaa olevan ehjänä, se pitää nostaa ja tukea paremmin kesällä.

Elinkeinopäällikkö ilakoi, että kunta saa pessimismistä kaiken irti, tapahtui mitä tahansa. Pessimistinen huumori on parinkymentä vuotta aiheuttanut virnuilua vain pienessä piirissä. Nyt huumori on levinnyt laajalle ja saanut aikaiseksi leppoisaa kommentointia.

– Myös pessimismiä kunnan markkinoinnissa vastustaneet ovat myöntäneet tämän olevan hyvästä, Kanniainen.

Mitä olet mieltä Puolangan kunnan itseironisesta markkinoinnista? Voit keskustella aiheesta jutun keskusteluosiossa kello 22.00 saakka.

Lue lisää:

"Vielä ehdit kääntyä pois" – Puolanka saa huiman näkyvyyden huumorikyltillään, ja lisää on tulossa