Kemissä otetaan käyttöön avustusrahasto – jalkapalloilijat voivat saada tukea harrastusmaksuihin

Avustusrahastoon menevät myös KePS:n saamat kasvattajarahat.

jalkapalloilijat
Meri-Lappi Unitedin prinsessaligalaiset ja KePS:n juniorit kättelevät taiston tauottua.
KePS:n junioreita vuodelta 2012.Kimmo Hiltula / Yle

Jalkapallon harrastamisesta perheille koituvia menoja yritetään suitsia Kemissä. Kemin Palloseura ry perustaa avustusrahaston, josta seuran pelaajat voivat saada tukea jalkapalloharrastuksen tuomiin kustannuksiin.

Tukea voi anoa mihin tahansa pelaamiseen liittyviin kustannuksiin, kuten esimerkiksi leireihin ja erinäisiin osallistumismaksuihin. Seuran tavoitteena on mahdollistaa jalkapalloilu lapsille ja nuorille varallisuuteen katsomatta. Tulevaisuudessa tavoitteena on myös saada laskettua lasten ja nuorten harrastusmaksuja.

Tuki on tarkoitettu seuran pelaajille

Kemin Palloseuran mukaan rahastoa voi kerryttää kuka tahansa yksityisistä tukijoista aina säätiöihin saakka. Rahastoon ohjataan jatkossa myös kaikki KePS:n saamat kasvattajarahat.

– Avustuksia jaetaan pääsääntöisesti KePS:n pelaajille, mutta tulevaisuudessa varoista voidaan myöntää myös stipendejä jaettavaksi kouluille, kerrotaan seuran nettisivuilla.

Meri-Lapissa vähävaraisten perheiden on mahdollista saada tukea lasten liikuntaharrastukseen esimerkiksi hyväntekeväisyysjärjestö Arjen tuki ry:n kautta.