Kokoomus ja RKP solmivat Satakunnassa "kasitien vaaliliiton" – tavoittelevat kolmea paikkaa

Kärkitavoitteekseen kokoomus ja RKP ovat ilmoittaneet valtatie 8:n muuttamisen nelikaistaiseksi Turusta Poriin jo lähitulevaisuudessa.

vaalit
Äänestyslippu kuoressa
Kokoomus ja RKP ovat sopineet vaaliliitosta Satakunnassa.Petteri Paalasmaa / AOP

Kokoomus ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue ovat sopineet vaaliliitosta Satakunnassa eduskuntavaaleissa. Puolueet lähtevät vaaleihin listalla, jolle kokoomus asettaa 13 ehdokasta ja RKP yhden.

Vaaliliitto tavoittelee kolmea kansanedustajan paikkaa. Nykyisessä eduskunnassa kokoomuksella on Satakunnasta yksi kansanedustaja.

Kärkitavoitteekseen puolueet ovat ilmoittaneet valtatie 8:n muuttamisen nelikaistaiseksi moottoritieksi koko matkaltaan Turusta Poriin jo lähitulevaisuudessa. Puolueet ovatkin nimenneet vaaliliittonsa "Kasitien vaaliliitoksi".

RKP:llä oli viime eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin ehdokkaita Satakunnasta. Puolue sai vain runsaat 400 ääntä.

Tiedossa ei muita vaaliliittoja

Vaaliliitossa kaksi puoluetta perustaa vaaleihin yhteisen listan. Puolueilla on mahdollisuus hyötyä molempien puolueiden saamista äänistä. Toisaalta vaaliliitto voi karkottaa sellaisia kannattajia, jotka eivät halua olla tukemassa toisen listalla olevan puolueen ehdokkaita.

Kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto on ainoa tiedossa oleva vaaliliitto Satakunnassa huhtikuun eduskuntavaaleissa.