Jyväskylän yliopisto pärjäsi jälleen kansainvälisessä arvioinnissa

Yliopiston kuusi tieteenalaa nousi yliopistojen ranking-listalle.

Lyhyet
Läheltä
Yle

Jyväskylän yliopiston tieteenaloista parhaiten QS World University Rankings by Subject -vertailussa menestyi kasvatustieteet ja toiseksi parhaiten liikuntatieteet. Molempien sijoitus säilyi edellisvuosien tasolla. Lisäksi listalle nousivat fysiikan tutkimus, psykologia sekä humanistiset tieteet ja luonnontieteet.

Yliopiston tiedotteen mukaan vararehtori Marja-Leena Laakso iloitsee erityisesti perinteisen vahvuusalueen eli kasvatustieteiden sekä maan ainoan liikuntatieteellisen menestyksestä.

– Myös psykologian, humanististen ja luonnontieteiden nousu takaisin listalle kertoo läpi yliopiston ulottuvasta hyvästä kansainvälisestä tasostamme, hän sanoo.

Laakson mukaan QS poikkeaa muista rankingeista, koska yliopiston kansainvälisellä näkyvyydellä ja maineella on siinä merkittävä painoarvo akateemisten vertaisarvioiden ja työnantaja-arvioiden kautta.

Vertailussa kasvatustieteet pisteytettiin sijalle 101-150 ja liikuntatieteet välille 51-100. Fysiikan tutkimus arvioitiin sijoille 351-400, psykologia sijoille 251-300 ja humanistiset tieteet ja luonnontieteet sijoille 451-500.

QS World University Rankings by Subject -vertailuun pääsi 1 222 yliopistoa 151 maasta. Yliopistojen suoriutumista arvioidaan kaikkiaan 48 tieteenalalla.