Koiratarha Kulkuri on onnellinen rahoituskampanjan onnistumisesta –"Aivan mahtava tulos"

Vaasassa Koiratarha Kulkurin muuttosuunnittelmat saavat nyt vauhtia onnistuneen rahoituskampanjan myötä.

löytöeläimet
Koiratarha Kulkuri
Löytöeläimille on löytynyt paikka Maalahdesta. Kulkurin väellä muutto on ollut mielessä jo pitkään, ja kaikki tarhan uudet rakennukset on tehty siirrettäviksi.Jarkko Heikkinen / Yle

Tammikuussa alkanut joukkorahoituskampanja Koiratarha Kulkurin hyväksi päättyi helmikuun puolenvälin jälkeen. Mesenaatin kautta toteutettu keräys sai lahjoittajat liikkeelle runsain joukoin.

Keräyssumma on kaikkiaan 44 075 euroa ja mukana on 809 lahjoittajaa. Koiratarha-yrittäjä Niina Männistö on keräyksen tuottoon enemmän kuin tyytyväinen.

– Tulos on aivan älyttömän hyvä! Tavoite oli 55 000 mutta ei meillä ollut mitään ajatusta, että mitä tullaan saamaan. Tämä on aivan mahtava tulos, innostuu Männistö.

koira aitauksessa
Koiratarha Kulkuri toimii monen kunnan löytöeläinten talteenottopaikkana.Jarkko Heikkinen / Yle

Keräyksen tuotosta muun muassa Mesenaatti nappaa oman osuutensa. Koiratarhan käyttöön tulee 35 000-40 000 euroa. Sillä potilla tekee paljon. Männistö sanoo, että käytönnössä raha käytetään koiratarhan muuttoon ja remonttiin.

Uusi paikka tarhalle on ollut hankittuna Maalahden Petolahdesta jo aiemmin, ja siellä on ehditty tehdä jo metsänraivaustöitä ja alustavia pohjatöitäkin. Toden teolla työt pääsevät käyntiin keväällä.

Nyt käynnistetään suunnittelu, ja jos kevät etenee lämpöisenä ja maa sulaa nopeasti, päästään rakennustöihin nopeasti.

Muutama innokas vapaaehtoinen on myös jo ilmoittanut tulevansa mielellään tekemään töitä uuden tarhan kunnostamiseksi.

Monenlaista tekemistä

Tehtävää uudessa paikassa riittää. Tontilla olevia rakennuksia yhdistellään, remontoidaan sisältä ja pinnat laitetaan uusiksi. Lisäksi on tehtävä sähkö- ja viemäritöitä ja rakennettava ulkotarhoja ja -aitauksia.

Keräyssummalla pystytään Männistön mukaan toteuttamaan lähestulkoon kaikki.

Koditon kissa Koiratarha Kulkurissa Vaasassa.
Jarkko Heikkinen / Yle

Muutto on iso operaatio ja Vaasan tarhalta viedään kaikki käyttökelpoinen tavara Maalahteen. Muuttoajankohtaa ei Männistö halua vielä lyödä lukkoon. Se on matkan varrella muuttunut niin moneen kertaan.

Se on ollut semmosta ensiapua

Niina Männistö

Sen verran hän kuitenkin sanoo, että tämän vuoden puolella tarhan kotipaikka vaihtuu. Eikä yhtään liian aikaisin, nimittäin nykyisen tarhan kohdalla aletaan vedellä viimeisiä hetkiä. Vaasan tarhalla on tehty se, mikä on voitu.

– Se on ollut semmosta ensiapua, sanoo Männistö

Koiratarha Kulkuri huolehtii Vaasan, Mustasaaren, Vöyrin ja Maalahden löytöeläinten vastaanottamisesta. Tällä hetkellä tarhalla on kymmenkunta koditonta koiraa ja nelisenkymmentä kissaa. Hiihtoloman vuoksi myös hoitokoiria on jonkin verran.