Hyppää sisältöön

Huippusuosittu nuortensarja Skam nähdään teatterilavalla Vantaalla – Teatteriversio esitetty tätä ennen vain Tanskassa

Sarjan teatteriversiossa keskitytään lukion ensimmäistä luokkaa käyvän Evan elämään.

Skamin teatteriversio noudattaa hyvin pitkälti sarjan tapahtumia. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Huippusuosittu nuortensarja Skam siirtyy teatterilavalle. Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa esitettävä teatteriversio perustuu tv-sarjan ensimmäiseen tuotantokauteen, kerrotaan Kulttuuritalon tiedotteessa.

Sarjan teatteriversiossa keskitytään lukion ensimmäistä luokkaa käyvän Evan elämään. Esitys käsittelee esimerkiksi ystävyyttä, rakkautta, seksiä ja uskontoa.

Kulttuuritalo Martinuksen johtajan, teatterinjohtaja Christian Sandströmin mukaan Skamin teatteriversiota ei ole esitetty missään muualla kuin Tanskassa Kööpenhaminassa. Suomi on siis toinen maa maailmassa, joka saa oikeudet teatteriversioon.

– Aika on oikea juuri nyt. Annamme Skamin seuraajille mahdollisuuden nähdä hahmot näyttämöllä, hän sanoo Svenska Ylen haastattelussa.

Christian Sandström Kuva: Elisabeth Morney / Yle

Teatteriversio pohjautuu Julie Andemin tv-käsikirjoitukseen. Sen on kirjoittanut näyttämölle Line Mørkeby. Käsikirjoituksen suomennoksen tekee Aino Piirola. Sandström sanoo teatteriversion olevan hyvin uskollinen sarjalle.

– Ihan näyttelijöiden ulkonäköä ja habitusta myöten. Ei esityksessä sarjan kaikkia tarinoita nähdä, mutta hyvin paljon niistä.

Sandström kertoo käyneensä itse katsomassa sarjan teatteriversion Tanskassa ja halusi tehdä teatteriversion myös Suomeksi. Hän on iloinen, että oikeudet saatiin juuri Vantaalle.

Hänen mukaansa Skamin teatteriversio on oiva tilaisuus nuorille tehdä taidetta ja teatteria Martinuksen Nuorten Näyttämön -projektissa. Esityksen ensi-ilta on 2. lokakuuta.

Skam on norjalainen nuortensarja, jonka kaikilla neljällä tuotantokaudella seurataan eri päähenkilöitä, jotka kuuluvat samaan porukkaan lukiossa. Sarja oli hyvin suosittu myös Suomessa ja sen viimeinen jakso esitettiin vuonna 2017.

Skamista on tehty muun muassa Saksassa, Yhdysvalloissa, Ranskassa ja Italiassa oma televisioversio.

Lue myös:

.
.