Video: Iivo Niskasen hirmuinen loppurutistus sai toriyleisön riehaantumaan Kuopiossa – "Sauli saa tarjota Iivolle taas kahvit"

Kilpailua seuranneet iliahtuivat pronssimitalista, vaikka Niskanen itse oli tulokseen pettynyt.

hiihdon MM-kisat
Näin etenivät ratkaisuhetket miesten 15 kilometrin hiihtoa Kuopion torilla seuranneiden näkökulmasta.

Parisataa katsojaa jännitti Kuopion torilla, kun Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin hiihdon MM-kisoissa Seefeldissä keskiviikkona. Miesten 15 kilometrin perinteisen tyylin kilpailu näytettiin isolta screeniltä torilla Niskasen kotikaupungissa Kuopiossa.

Niskanen oli pitkään mitalien ulkopuolella, mutta huikea loppurutistus nosti suomalaishiihtäjän parin sekunnin turvin pronssille. Yksi torilla kilpailua seuranneista oli Harri Hartikainen, joka arvosti pronssimitalin heti korkealle.

– Se voi olla ainut mitali näistä kisoista. Sauli [Niinistö] saa tarjota Iivolle taas kahvit, hän veisteli.

Hartikaisen papereissa kisan suurin ennakkosuosikki oli Venäjän Aleksandr Bolshunov, joka hyytyi lopulta kahdeksanneksi. Iivo Niskasta hän veikkasi ennen kisaa hopealle. Nyt kultaa hiihti Martin Johnsrud Sundby ja hopealle Ivan Bessmertnykh.

– Miehet oli kaikki kovia. Pitopohjilla lähteneet tulivat alussa hyvin. Iivolla ja Norjan pojilla oli liisterit, he tulivat lopussa hyvin.

Iivo Niskanen kertoi Ylen tv-haastattelussa, että maailmanmestaruus karkasi väärään suksivalintaan. Häntä pronssille jääminen harmitti.

Niskanen on varttunut Pohjois-Savossa Vieremällä, mutta hän asuu nykyään Kuopiossa ja edustaa Puijon Hiihtoseuraa.

15 kilometrin perinteinen kilpailu oli Iivo Niskasen päämatka Seefeldissä. Kaksi vuotta sitten Niskanen voitti samalla matkalla MM-kultaa Lahdessa.

Lauantaina Niskanen sijoittui neljänneksi 15+15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.