Leikki johti pahoinpitelyepäilyyn Hämeenlinnan alakoululla

Poliisi selvittää hämeenlinnalaiskoululla viime torstaina sattunutta epäiltyä pahoinpitelyä.

pahoinpitely
Poliisi.
Tiina Jutila / Yle

Poliisi selvittää viime torstaina hämeenlinnalaisella alakoululla sattunutta tapahtumaa, jonka vuoksi oppilas on joutunut sairaalahoitoon.

Ilmoitus poliisille on kirjattu pahoinpitelynä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

– Kyse on alle 15-vuotiaista, jotka eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Tällaisessa tapauksessa kyseessä on moniviranomaisasia eli mukana ovat lastensuojelu, sosiaalitoimi sekä poliisi, sanoo tutkinnanjohtajan sijainen Marko Mäkinen Hämeen poliisista.

– Esimerkiksi ketään opettajaa ei ole vielä puhutettu, sanoo Mäkinen.

Tarkempia yksityiskohtia poliisi ei kerro.

Hämeen Sanomien mukaan oppilas löi poikaa yllättäen takaapäin niskaan tai takaraivoon kesken oppitunnin.

Tämän seurauksena poika menetti tasapainonsa tai meni hetkeksi tajuttomaksi. Hän oli kuitenkin ryhtynyt oirehtimaan muutaman päivän kuluttua tapahtuneesta ja joutunut sairaalahoitoon.

Jutipumppu-leikkiin puututtu koulussa

Oppilaat olivat aiemmin leikkineet leikkiä, jossa lapset lyövät toisiaan käteen ja aiheuttavat tunteen niin sanotusta puukädestä.

Oppilaiden kanssa on selvitetty leikkiä nimeltä jutipumppu, kertoo koulun rehtori Ylelle. Pojat ovat kertoneet leikistä, jossa lyödään nyrkillä olkapään sivuun keskisormi koukistettuna muita sormia ylemmäksi.

Rehtorin kertoo, että leikkiin on puututtu heti ja sanottu, ettei tällainen leikki ole sallittua. Rehtorin mukaan koulussa on nollatoleranssi väkivallan suhteen.

Rehtorin mukaan koulun oma selvitys asiasta on kesken ja sitä jatketaan edelleen yhteistyötahojen kanssa.