1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Metsähallitus

Örön linnakesaarelle uusi yrittäjä – West Coast Seaservice hoitaa myös majakkasaaria

Saaren palvelut käytössä viimeistään kesäkuun alussa.

Örön vierasvenesatama Kuva: Minna Rosvall / Yle

Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsevan Örön uusi yrittäjä on valittu. West Coast Seaservice vastaa jatkossa vierasvene-, ravintola- ja majoituspalveluista.

Yrityksen toimitusjohtaja Teemu Knuutila lupaa, että saaren palvelut pyritään saamaan käyntiin toukokuun aikana mutta viimeistään kesäkuun alussa. Edellinen yritys jätti maksamatta vuokria ajoissa Metsähallitukselle, joten Metsähallitus hääti sen saarelta.

West Coast Seaservice toimii muun muassa Kylmäpihlajan majakkahotellissa, Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarella ja Vepsän ulkoilusaarella. Lisäksi yhtiö liikennöi kolmea matkustaja-alusta Raumalla.

– Olemme iloisia, että löytyi kokenut yrittäjä, joka oli valmis sitoutumaan kestävän luontomatkailun periaatteisiin ja toimimaan verkostomaisesti osana Kemiönsaaren matkailupalveluja, toteaa aluejohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.

Auringonlasku Örön saarella Kuva: Minna Rosvall / Yle

Työntekijöiden haku käynnissä

Örön saaren omistaa Suomen valtio ja sitä hallinnoi Metsähallituksen Luontopalvelut. Örö oli Puolustusvoiminen käytössä vuoden 2014 loppuun saakka. Metsähallitukselle siirtymisen jälkeen saari avautui yleisökäyttöön 2015. Metsähallitus on investoinut yli 5 miljoonaa euroa saaren kehittämiseen

– Örö sopii konseptiimme mainiosti ja on luonnollinen lisä yrityksemme toimintaan matkailusaarilla. Kohteena saari on erittäin mielenkiintoinen ja suosittu matkailukohde. Tähtäämme voimakkaasti kotimaan matkailun lisäksi kansainvälisille markkinoille muun muassa majoitusmyynnin kautta, kertoo West Coast Sesservicen toimitusjohtaja Teemu Knuutila.

Yritys on aloittanut rekrytoinnin saarelle. Työpaikkoja voi katsoa TE-palveluiden sivujen kautta.

Uutista on tarkennettu 28.2.2019 kello 8:05. Edellinen yritys jätti maksamatta vuokria ajoissa. Aiemmin jutussa luki, että edellinen yritys jätti maksamatta vuokria.