Ruotsissa suojelupoliisi pidätti toisen henkilön epäiltynä vakoilusta

Tapaus ei liity tiistain pidätystapaukseen, jossa teknologiateollisuudelle työskennellyttä epäillään vakoilleen Venäjän hyväksi.

Ruotsin turvallisuuspoliisi
Poliisiautoja ja poliiseja
Laiton maahanmuuttajien vakoilu on lehtitietojen mukaan tapahtunut Tukholman alueella. ( Arkistokuva)Bertil Enevag Ericson / EPA

Suojelupoliisi Säpo on pidättänyt keskiviikkona henkilön, jota epäillään laittomasta tiedustelutoiminnasta, kertoi SVT (siirryt toiseen palveluun) torstaina. Pidätys on toinen kahden päivän sisällä.

Tapaus ei liity tiistaina tehtyyn pidätykseen, jossa Tukholman keskustassa otettiin kiinni henkilö epäiltynä venäläisille vakoilusta. Poliisi tiedotti asiasta keskiviikkona.

Torstain tiedotteessaan Ruotsin suojelupoliisi (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että yhtä henkilöä epäillään pakolaisten vakoilusta. Säpon mukaan kyseisellä vakoilulla yritetään estää maahanmuuttajia arvostelemasta omaa maataan tai hallintoaan.

- Se on todella lainvastaista toimintaa. Se pitää sisällään sen, että kerätään ihmisestä tietoja toisen valtion tiliin, kertoo Säpo tiedottaja Gabriel Wernstedt SVT:lle.

Tapausta oli tutkittu pitkään. Oikeuden asiakirjojen mukaan henkilö oli pidätetty poissaolevana 25. helmikuuta.

Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun)mukaan epäillyt rikokset olisivat tapahtuneet touko–syyskuussa viime vuonna.

Ruotsissa tapauksesta kertoi ensimmäisenä Dagens Nyheter. Sen mukaan rikollinen toiminta olisi alkanut jo huhtikuussa Tukholman alueella.

Ruotsin suojelupoliisi otti kiinni henkilön – epäillään olevan venäläisten vakooja