Attendo sai lisäaikaa selvitykselle hoivakoti Pelimannin toiminnasta

Attendon mukaan Pelimanniin on jo rekrytoitu jo lisää henkilökuntaa ja rekrytointia jatketaan edelleen.

vanhustenhoito
Attendo Pelimannin hoivakoti Alavudella
Attendo Pelimannin hoivakoti AlavudellaTarmo Niemi / Yle

Attendo on saanut Aluehallintovirastolta lisäaikaa antaa selvityksensä Alavudella sijaitsevan hoivakoti Pelimannin tilanteesta. Alun perin selvitys piti antaa nyt kuun vaihteessa. Uusi määräaika on perjantai 8. maaliskuuta.

Attendon mukaan lisäaikaa haettiin, jotta selvityksestä saataisiin mahdollisimman kattava.

Aktiivista rekrytointia

Aluehallintovirasto keskeytti hoivakoti Pelimannin toiminnan 8. helmikuuta, kun yrityksen toiminnassa oli havaittu puutteita muun muassa henkilöstömitoituksessa.

Attendon viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvi kertoo, että Pelimanniin on rekrytoitu jo lisää henkilökuntaa ja aktiivista rekrytointia jatketaan edelleen.

Sammaljärven mukaan yksikön henkilöstömitoitus on nyt luvan vaatimalla tasolla, lääkeluvat kunnossa ja työvuoroja on selkeytetty.

Pelimannin toiminnasta on keskeytyksestä lähtien vastannut Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Kuussote. Alueen sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa Kuusiolinna Terveys, jolle Attendo on tuottanut palveluita alihankintana. Kuusiolinna Terveys selvittää tällä hetkellä alihankintasopimuksen päättämistä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Viiskunta-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Attendolta kuntayhtymälle siirretyn hoivakodin toiminta on turvattu Alavudella – henkilökuntaa rekrytoitu pikavauhtia

Aluehallintovirasto: Attendon Pelimannin toiminnassa useita vakavia puutteita – toiminnan keskeytys on voimassa toistaiseksi