SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne palasi töihin ja tv-kameroiden eteen parin kuukauden sairauslomalta – Katso haastattelu

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sairastui lomamatkallaan Espanjassa.

Antti Rinne
Antti Rinne eduskunnassa 1. maaliskuuta.
Antti Rinne on ensimmäistä kertaa tv-haastattelussa sairastumisensa jälkeen.

SDP avasi vaalikampanjansa yli kuukausi sitten, mutta puolueen eduskuntaryhmä tapaa puheenjohtajansa ensimmäistä kertaa tänä vuonna vasta perjantaiaamuna.

Eduskuntaryhmä pitää aamulla kahvitilaisuuden Antti Rinteen töihin paluun kunniaksi.

Rinne oli myös ensimmäistä kertaa tv-haastattelussa sairastumisensa jälkeen. Ylen Aamu-tv:ssä tänään nähty Rinteen haastattelu on katsottavissa tästä linkistä tai klikkaamalla jutun kuvaa.

Rinne sairastui lomamatkallaan Espanjassa jouluna keuhkokuumeeseen ja Suomeen palattuaan hänellä todettiin myös sepelvaltimon tukos. Se hoidettiin pallolaajennuksella. Lisäksi Rinne on kertonut, että sairaalainfektio heikensi hänen tilaansa.

SDP:n vaalikampanja starttasi tammikuun lopulla varapuheenjohtaja Sanna Marinin johdolla. Puolueen tavoitteena on, että SDP:stä tulee suurin puolue ja Antti Rinteestä pääministeri. Ylen mielipidekyselyissä puolue on pitänyt ykköstilaa viime kesästä.

Useita päiviä kestävä sepelvaltimotukos aiheuttaa yleensä arpeutuman sydänlihakseen ja se heikentää potilaan kuntoa pysyvästi.

Rinne julkaisi viime viikolla Ilta-Sanomien haastattelun (siirryt toiseen palveluun)yhteydessä lääkärintodistuksen, jonka mukaan hänellä ei ole sairautta tai vammaa, joka “estäisi häntä jatkamasta kansanedustajan työtä tai muuta vastaavaa työtä 1.3.2019 alkaen”.

Viime viikolla hän kertoi Facebook-sivullaan, että “nyt olo on hyvä ja innostunut”.