Miljoonaremontti ahtaaksi käyneeseen siltaan Rovaniemellä

Pallarintien rautatiesilta uusitaan. Kustannusarvio on 2,8 miljoonaa euroa.

rautatiesillat
Pallarintien silta
Pallarintien siltaAntti Mikkola / Yle

Rovaniemen Pallarintien alkupäässä sijaitseva rautatiesilta uusitaan tänä vuonna. Silta valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Nykyinen silta on huonokuntoinen ja liian kapea. Ajorata on alikulkusillan silta-aukon kohdalla niin kapea, ettei siitä ei mahdu yhtäaikaa kulkemaan henkilöauto ja kuorma-auto. Jo kahden henkilöauton kohtaaminen on ahdasta. Sillan uusiminen parantaa liikenneturvallisuutta.

– Nykyinen kävelytiekin on kapea. Uuteen siltaan tulee kevyenliikenteen väylät molemmille puolin. Kunnossapito helpottuu, sanoo Väyläviraston projektipäällikkö Juhan Tyrväinen.

Uusi silta maksaa kaksi 2,8 miljoonaa euroa. Sillan rakentavat Rovaniemen kaupunki ja Napapiirin Vesi Oy.

Silta valmistuu tänä vuonna

Paalutuspenkereiden rakentaminen alkaa huhtikuussa. Työmaan aikana tilapäiset liikennejärjestelyt hidastavat liikennettä. Sillan rakennustyöt aiheuttavat loppukesällä kahden vuorokauden liikennekatkon.

Nykyinen Posiontien alikulkusilta on tyypiltään teräsbetoninen palkkisilta, jonka maatuet ovat kivirakenteiset. Sillan alikulkukorkeus (4,2 metriä) estää korkeiden ajoneuvojen pääsyn Kemijoen ja Ounasvaaran väliselle alueelle.

Sillan alittava Rovaniemen kaupungin katu Pallarintie liittyy sillan pohjoispuolella Jäämerentiehen ja Lapin ELY-keskuksen hallinnoimaan yhdystiehen 9422 Suutarinkorvan sillan suuntaan.

Juttua korjattu 7.3.2019 kello 16:47 Silta valmistuu vuoden loppuun mennessä, ei kesällä kuten jutussa oli aiemmin kerrottu.