Porin yliopistokeskuksessa innostetaan yrittäjiä tuottamaan hyönteisruokaa

Hyönteisruuan myyminen on ollut luvallista puolitoista vuotta.

Satakunta
Hyönteisruoka
Viljelijät voisivat saada lisätuloja hyönteisruuasta. Maximilian Weinzierl / AOP

Satakuntalaisia maanviljelijöitä yritetään innostaa tuottamaan hyönteisruokaa.

Porin yliopistokeskuksessa on alkanut Turun kauppakorkeakoulun hanke, jossa etsitään hyönteiskasvattajia ja yritetään edistää hyönteisruuan valmistusta Satakunnan elintarvikeyrityksissä ja ravintoloissa.

Hyönteisruoan myyminen sallittiin Suomessa puolitoista vuotta sitten.

Hyönteisten kasvatus ja kauppa ei kuitenkaan ole saanut odotettua jalansijaa vaan monet alalle lähteneet yrittäjät ovat jättäneet leikin kesken kannattamattomana.