1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sairaalat ja terveyskeskukset

Länsi-Pohjan keskussairaalan ateriointi muuttuu: Potilaat saavat pian valita ateriansa ruokalistalta sekä ruokailuaikansa

Länsi-Pohjan keskussairaalan potilasaterioiden valmistus siirtyy kesällä Fazerille. Muutoksen luvataan parantavan potilaan mahdollisuuksien vaikuttaa ruokailuunsa.

Kuva: Wasim Khuzam / Yle

Länsi-Pohjan keskussairaalan potilaiden aterioiden valmistus siirtyy Fazerille.

Mehiläinen Länsi-Pohja on tehnyt Fazer Food Services Oy:n kanssa sopimuksen, joka tulee voimaan ensi heinäkuun alusta alkaen.

Heinäkuuhun saakka Länsi-Pohjan ateriapalvelusta huolehtii edelleen Meri-Lapin kuntapalvelut, joka nyt hävisi kilpailutuksessa Fazerille.

Mehiläinen ja Fazer kertovat, että potilaille muutos näkyy aiempaa suurempana mahdollisuutena vaikuttaa omaan ruokailuun sairaalassa. He voivat muun muassa valita ruokalistalta itselleen mieluisan aterian sekä ruokailuaikansa.

Fazerin työntekijät ovat myös mukana auttamassa potilasruokailussa, joten hoitajille jää aikaa keskittyä omaan työhönsä.

Ruoka on osa hoitoa

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n toimitusjohtaja Lasse Männistö kertoo, että osastoille rakennetaan yhteisiä ruokailutiloja niille asiakkaille, jotka voivat aterioida muuallakin kuin omassa huoneessa tai osaston sängyssä.

–Sillä tavalla nivomme aterian osaksi hoitotyötä ja päivittäistä rytmiä. Tämä on konkreettisin ensimmäinen muutos, joka tapahtuu, Lasse Männistö kertoo.

Mehiläinen ja Fazer kertovat kehittävänsä yhteistyössä sairaalaa, jossa ruoalla on entistä tärkeämpi rooli osana hoitoa.

– Haluamme tuoda aterioinnin ja ruuan kiinteäksi osaksi palvelua ja uskon, että asiakaskokemus aterian laadun ja myös ateriakokemuksen osalta tulee paranemaan, Lasse Männistö toteaa.

Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä alueella jo aiemmin Kemimaan perusterveydenhuollon ruokapalveluissa.