Hyppää sisältöön

“Tule meille kuukaudeksi katsomaan, mitä on masentuneen yksinhuoltajan elämä!” – Mitä kuuluu yh-äidille, joka hiljensi miljonääri Kyösti Kakkosen?

Muun muassa se kuullaan tänään Perjantain erikoisjaksossa, joka juhlistaa 100. suoraa lähetystä Tampereen TTT-Klubilta.

Perjantain vieraana nähdään 1. maaliskuuta Kari Tykkyläinen, Marzi Nyman, Eric Iljin, Meeri Korte, Mesi Kissaniitty ja Tinna Pehkonen. Kuva: Topi Tirri / Yle Perjantai

Tuohon aikaan köyhyysrajan alapuolella elänyt helsinkiläinen työtön yksinhuoltaja Tinna Pehkonen oli toisena päähenkilönä Perjantai-dokkarissa Hyvä köyhä, joka esitettiin Perjantai-ohjelmassa tammikuussa 2018. Dokkari käsitteli muun muassa sitä, miksi yhteiskunta odottaa köyhiltä nöyryyttä.

Pehkonen saapui myös paikalle suoraan lähetykseen, jossa vieraana nähtiin kauppaneuvos, miljonääri Kyösti Kakkonen, joka tunnetaan muun muassa Tokmanni-ketjun entisenä omistajana.

Kakkonen arvosteli Pehkosen ja Perjantai-dokkarissa toisena päähenkilönä nähdyn tamperelaisen pitkäaikaistyöttömän Tarja Lahtisen elämää lähetyksessä kovin sanoin. Kakkosen mukaan ihmisen varallisuus riippuu hänen omista valinnoistaan.

– Kun katsoin tuota dokkaria teistä, minulle tuli mieleen joutilaisuuden sietämätön keveys. On ylellisyyttä, että voi paijata lastaan tai rapsutella koiraansa keskellä päivää, Kakkonen totesi.

Pehkonen tulistui Kakkosen sanoista niin että kahmaisi itselleen mikrofonin.

– Minä olen sitä mieltä, että Kyösti voisi tulla meille asumaan kuukaudeksi ja katsomaan masentuneen yksinhuoltajan elämää. Minusta tuntuu, että olet aika kaukana siitä elämästä, Pehkonen näpäytti Kakkoselle.

Voit katsoa koko kyseisen lähetyksen tästä, Pehkosen ja Kakkosen sanailu loppupuolella:

Pehkonen sai dokkarista ja esiintymisestään Perjantaissa paljon hyvää, mutta myös paljon kauheaa palautetta. Pehkonen joutui muun muassa tekemään saamistaan nettiviesteistä rikosilmoituksen.

Nyt Pehkonen saapuu uudestaan Perjantain suoran lähetyksen vieraaksi noin puolitoista vuotta Perjantai-dokkarin kuvaamisen jälkeen. Pehkonen nähdään tänään kello 21.05 Yle TV1:llä Perjantain erikoisjaksossa, jossa juhlitaan 100. suoraa Perjantaita.

Lähetyksessä myös sokea äiti, liian pelottava lapsi ja transnuori

Lähetykseen saapuu myös joukko muita kiinnostavia Perjantai-dokkareiden päähenkilöitä.

TTT-Klubilla nähdään muun muassa Perjantai-dokkarista Sokea äiti näkövammainen yksinhuoltajaäiti Meeri Korte, joka hankki kolme lasta keinohedelmöityksellä.

Paikalla on myös translapsi Mesi Kissaniitty, joka kertoi 12-vuotiaana Perjantai-dokkarissa Btw, mä en oo tyttö elämästään näin:

– Jos sä oot trans, sä et voi sille mitään. Tämä ei ole päätös. Kun se kolahtaa omalle kohdalle, se ei ole kivaa.

Kissaniitty on nyt 14-vuotias, ja hänen murrosikänsä on alkanut. Lähetyksessä saadaan tietää, mitä hänelle kuuluu nyt.

Suorassa lähetyksessä nähdään myös Perjantai-dokkarissa Liian pelottava lapsi kaikkien sydämet sulattanut nuori mies Eric Iljin, jolla on Touretten syndrooma, liikehäiriöitä aiheuttava dystonia ja kielivaikeuksia aikaansaava dysfasia.

Ericin levotonta mieltä ja kehoa rauhoittaa ihmeellinen lahjakkuus: hän opiskelee 29 kieltä.

– Arabia ja tamilin kieli ovat suosikkini. Ne ovat tarpeeksi vaikeita, Eric kertoo Perjantai-dokkarissa.

Kun dokkaria kuvattiin kesällä 2018, Eric kertoi joutuneensa pahasti koulukiusatuksi. Illan lähetyksessä kuullaan, mitä Ericille kuuluu nyt, kun hän pääsi vaihtamaan koululuokkaa.

Marzi Nyman ja Kari Tykkyläinen esiintyvät

Illan esiintyjävieraina nähdään kitaristi Marzi Nyman ja taiteilija, Youtube-tähti Kari “Tykylevits” Tykkyläinen.

Nyman on vastuussa Perjantain tunnusmusiikin sävellyksestä, sovituksesta ja esittämisestä. Tänään tunnari kuullaankin live-versiona. Tykkyläinen puolestaan tunnetaan muun muassa luomastaan erikoisesta kesälajista kukkamekkokorkokenkäsuohiihto. Voit katsoa tältä Perjantain videolta, miltä se näyttää:

Katso Perjantai 100 special Yle TV1:llä tänään kello 21.05 tai Yle Areenassa. Lähetyksen tallenne on katsottavissa Areenassa lähetyksen jälkeen täällä.

Lue myös:

.
.