Laivapäällystöliitto antoi lakkovaroituksen ulkomaanliikenteeseen

Lakon on ilmoitettu alkavan 16. maaliskuuta elleivät liitto ja Suomen Varustamot pääse sopimukseen.

lakot
Finnlinesin M/S Finnfellow
Finnlinesin M/S Finnfellow.AOP

Suomen Laivanpäällystöliitto on antanut lakkovaroituksen ulkomaanliikenteeseen.

Lakko alkaa, elleivät liitto ja Suomen Varustamot ry pääse sopuun uusista työehtosopimuksista viimeistään 16. maaliskuuta.

Aluksilla työskentelevää kansipäällystöä koskevat työehtosopimukset sekä Suomen Varustamojen jäsenvarustamoita koskevat varustamokohtaiset erillissopimukset, jotka on sidottu ulkomaanliikenteen työehtosopimuksiin, päättyivät torstaina.

Laivanpäällystöliitto sanoo tiedotteessaan, että neuvottelutulosta ei ole saavutettu ja Suomen Varustamot on ollut haluton edistämään työehtosopimusneuvotteluja. Valtakunnansovittelijan toimiston mukaan työriitaa ryhdytään sovittelemaan ensi tiistaina.

Konepäällystöliitto jätti puolestaan viime viikon lopulla koko Suomen kauppamerenkulkua ja jäänmurtajaliikennettä koskevan lakkovaroituksen. Konepäällystöliiton lakko alkaa perjantaina 9. maaliskuuta, ellei sopua synny. Konepäällystöliiton sovittelu jatkuu sunnuntaina.

Muuta alushenkilökuntaa koskeva sopu Suomen Merimies-Unioni SMU ry:n ja Suomen Varustamot ry:n välisessä työriidassa syntyi maanantaina 25. helmikuuta.

Aiheesta aiemmin:

Merenkulkualalle taas uusi lakonuhka – konepäällystöliitolta koko kauppamerenkulkua ja jäänmurtajia koskeva lakkovaroitus

Merenkulkualan työriidassa sopu