Helsinki sulkee Ankkalampi-yhtiön päiväkodin Pursimiehenkadulla

Kolme vuotta voimassa ollut tilojen muutostöitä koskeva rakennuslupa raukesi ilman, että rakennustöitä aloitettiin ja päiväkoti toimii entisissä pankin tiloissa.

Ankkalampi (päiväkoti)
Lapsia päiväkodissa.
Maija Mokkila / Yle

Helsingin kaupunki on määrännyt yhden Ankkalampi-yhtiön ylläpitämistä päiväkodeista suljettavaksi.

Punavuoren kaupunginosassa, osoitteessa Pursimiehenkatu 12 sijaitsevan päiväkodin pitää lopettaa toimintansa sakon uhalla viimeistään heinäkuun alkuun mennessä. Asiasta päätti kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto kokouksessaan perjantaina. Yle kertoi päiväkodin sulkemisuhasta viikko sitten.

Asunto-osakeyhtiö, jossa päiväkoti toimii, oli hakenut rakennuslupaa pankkina toimineen liikehuoneistoon muuttamiseksi päiväkotikäyttöön, kaupungin rakennusvalvonnan tarkastuslausunto kertoo. Elokuussa 2012 myönnetty lupa raukesi kolme vuotta myöhemmin ilman, että rakennustyötä oli aloitettu.

Ankkalampi on silti kertonut verkkosivuillaan, että päiväkoti aloitti toimintansa kiinteistössä elokuussa 2012.

Jaosto käsitteli myös kahden muun päiväkodin tilannetta. Niiltä on pyydetty täydennyksiä rakennuslupahakemuksiin. Kyseiset päiväkodit sijaitsevat osoitteissa Pursimiehenkatu 14 ja Mechelininkatu 34. Niiden toiminnan käsittelyä jatketaan jaoston seuraavassa kokouksessa maaliskuun puolivälissä.

Aiheesta aiemmin:

Ankkalampi-päiväkotien lupasotkuista alkanut vyyhti laajenee – Helsingistä on löytynyt lisää luvattomia päiväkoteja