Uutissuomalainen: Valtaosa eduskuntavaalien ehdokkaista valitsisi mieluummin ansiotuloveron korottamisen kuin palveluista leikkaamisen

Vahvimman tuen ansiotuloverotuksen korottamisella antavat vasemmistoliiton ja SDP:n ehdokkaat, kun suurinta vastustus on kokoomuksessa. 

vaalit
Kaksi miestä katselee vaalijulisteita.
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kaksi kolmesta eduskuntavaalien ehdokkaista korottaisi mieluummin ansiotuloverotusta kuin leikkaisi palveluita tai etuuksia, kertoo Uutissuomalainen. Asia selviää ehdokkaiden antamista vastauksista mediatalo Keskisuomalaisen lehtien ja sanomalehti Karjalaisen vaalikoneisiin.

Vahvimman tuen ansiotuloverotuksen korottamisella antavat vasemmistoliiton ja SDP:n ehdokkaat, kun suurinta vastustus on kokoomuksessa.

Ehdokkaat vastasivat vaalikoneen väittämään "on parempi leikata palveluita ja etuuksia kuin korottaa ansioverotuloa". Kaikki vasemmistoliiton ehdokkaat ja SDP:n ehdokkaista 95 prosenttia olivat eri mieltä vaalikoneen väittämän kanssa. Myös valtaosa vihreistä oli samoilla linjoilla.

Jyrkimmin ansioverotulon korottamista vastaan on kokoomus: kolme neljästä ehdokkaasta leikkaisi mieluummin palveluita ja etuuksia. Perussuomalaiset olivat jakautuneita, sillä puolet kannatti veroleikkauksia ja puolet vastusti.

Kristillisdemokraattien, Seitsemän tähden liikkeen, keskustan ja sinisten ehdokkaiden näkemykset osuvat lähimmäksi kaikkien puolueiden keskiarvoa.

Eduskuntavaalit on 14. huhtikuuta.