Kokoomuksen Häkkänen: Rinteen puheissa vaalilaukan makua – Vaikea löytää kompromisseja, jos SDP lupaa täysin toisenlaista politiikkaa

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen vaatii SDP:lta kompromisseja, jotta puolueet mahtuisivat samaan hallitukseen.

Antti Häkkänen
Ykkösaamu
Ykkösaamu

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Antti Häkkänen kummeksuu SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen puheita tulevan hallituksen linjasta ja hallituspohjasta.

Pitkältä sairauslomalta julkisuuteen palannut Rinne linjasi heti ensimmäiseksi, ettei nykyhallituksen leikkauslinjan ja eriarvoistavan politiikan jatkaminen käy SDP:lle. Aiemmissa lehtihaastatteluissa Rinne on sanonut etteivät nykykokoomus ja keskusta mahtuisi demareiden kanssa samaan hallitukseen. (siirryt toiseen palveluun)

TV1:n Ykkösaamussa vieraillut Häkkänen arvioi, että Rinteen puheissa kuuluu “vaalilaukan makua”.

– Tässä nyt vähän omaa tulkintaa tehdään yhteiskunnallisesta kehityksestä Rinteen toimesta, siitä että eriarvoisuus olisi kasvanut, ja oltaisiin menty huonompaan suuntaan.

– Neljä vuotta sitten oli erittäin korkea työttömyys, valtio voimakkaassa velkakierteesssä ja yritykset henkitoreissaan, ja nyt ollaan saatu työllisyys taas kasvuun, yritykset pärjäävät paremmin ja valtion velkaantuminenkin on taittumassa. Eli jos Rinne nyt lupaa täysin toisenlaista politiikkaa, niin kyllähän se suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pelastamisen kannalta on aivan käsittämätön linjaus, sanoo Häkkänen Ykkösaamussa.

Häkkäsen mukaan SDP:n tulee olla valmis kompromisseihin, jos puolueet aikovat mahtua samaan hallitukseen. Myös ensi vaalikaudella joudutaan tekemään ikäviäkin leikkauspäätöksiä, eikä kokoomukselle käy kasvua hyydyttävä ja veroja kiristävä politiikka, sanoo Häkkänen.

– Eihän me sellaiseen hallitukseen voida lähteä, jossa nähdään että se hyydyttää talouskasvua ja työllisyyttä, ja sitä kautta heikentää hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjaa.

– Jos SDP nyt lupaa täysin toisenlaista talous- ja työllisyyspolitiikkaa, eli hallituksen kaikki hyvät tulokset pyyhittäisiin pois, niin on aika vaikea nähdä että siitä jotenkin kompromisseja saataisiin aikaiseksi, arvioi Häkkänen Ykkösaamussa.