Hyppää sisältöön

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Diabeetikot rakensivat keinohaiman, 25-vuotiaan vuosi kadulla ja lyhytkasvuisen naisen karu kokemus työelämästä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Ella Kähösen miesystävä rakensi hänelle keinohaiman internetistä löytyvien ohjeiden avulla. Koodattu järjestelmä voi tehdä vuorokaudessa jopa 288 hoitopäätöstä Kähösen puolesta. Alle vuoden aikana se on annostellut hänelle insuliinia melkein 20 000 kertaa.

Henry Frilund teki töitä ennen loppuun palamistaan skeittauksen parissa. Skeittaus on vieläkin rakas harrastus. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Asunnottomuus ei ole tuoreiden tilastojen valossa merkittävästi kasvanut, mutta kenttätyössä tuntuma on se, että erityisesti nuorten asunnottomien määrä olisi kasvussa. Kävimme Hietaniemen palvelukeskuksen yömajan aamiaisella tapaamassa niitä, joilla ei ole asuntoa. Siellä myös 25-vuotias Henry Frilund nukkui joitain öitä. Henryn mukaan hätämajoituksessa oli levotonta, eikä hän mennyt sinne mielellään.

Lars von Trier Kuva: Yle

Median eteen seitsemän vuoden tauon jälkeen palannut tanskalaisprovokaattori puhuu Ylen haastattelussa peloistaan, häneen kohdistuneista syytöksistä ja alkoholismistaan.

Kuva: Niko Mannonen / Yle

Konstaapelin leskelle musta perjantai on jatkunut 50 vuotta. Riitta Turpeinen muistaa, kun puhelin soi. Oli maaliskuinen perjantaipäivä 1969, lasten hiihtolomaviikko.

Kuva: Sasha Silvala / Yle

Yli puolet 16–34-vuotiaista vammaisista on kokenut syrjintää työelämässä. Lyhytkasvuinen Elina Kurvi joutui hakemaan työkokeiluun 70 kertaa ja ihmettelee sitä, miten vammaisiin suhtaudutaan. Hän joutui jäämään parikymppisenä työkyvyttömyyseläkkeelle.