Intialaiset hullaantuivat Pakistanin alasampuman lentäjän erikoisesta naamakarvoituksesta – miehet haluavat nyt "revolverisankariviikset"

Uusi viiksi-ilmiö villitsee Intiaa. Brändistrategistin mukaan lentäjästä on tulossa uusi superbrändi.

viikset
Intialaisen sotilaslentäjän palautuksen juhlintaa.
Intiaa hallitsevan hindunationalistisen BJP-puolueen työntekijät kiinnittivät päähänsä kuvia sotilaslentäjä Abhinandan Varthamanin kasvoista Delhissä 2. maaliskuuta 2019. He juhlivat Pakistanin vankina olleen Varthamanin kotiinpaluuta.Rajat Gupta / AOP

Intialaiset saivat viime viikolla uuden sankarin, kun Pakistan vapautti intialaisen sotilaslentäjä Abhinandan Varthamanin. Samalla Varthamanin erikoisista viiksistä tuli muoti-ilmiö Intiassa.

Pakistanin ilmavoimat ampuivat Varthamanin ohjaaman Mig-21 -koneen alas viime viikolla. Lentäjä putosi Pakistanin puolelle rajaa ja jäi vangiksi.

Pakistan palautti Varthamanin Intiaan viime perjantaina. Pakistan kutsui lentäjän luovuttamista "rauhaneleeksi", joka voi liennyttää jännitteitä ja ehkäistä uuden sodan Pakistanin ja Intian välillä.

Intian ja Pakistanin välit kiristyivät, kun pakistanilaisen terroristijärjestön jäsen surmasi itsemurhaiskulla 40 intialaista puolisotilaallisten joukkojen jäsentä helmikuun puolivälissä Kashmirissa.

Intialaisten tiedotusvälineiden mukaan monet intialaiset miehet haluavat nyt samanlaiset viikset kuin Varthamanilla kunnioittaakseen lentäjän rohkeutta.

Abhinandan Varthaman
Pakistanin asevoimat julkaisi kuvan vangitusta Abhinandan Varthamanista. Lentäjä jäi Pakistanin vangiksi 27. helmikuuta 2019, kun Pakistanin ilmavoimat ampuivat alas hänen ohjaamansa hävittäjän.AOP

Abhinandan-tyylisiä viiksiä kutsutaan Intiassa nimellä "gunslinger moustache" eli vapaasti suomennettuna "revolverisankariviikset".

Intialaiset ovat innostuneet jakamaan sosiaalisessa mediassa kuvia sankarilentäjän innoittamista viiksistään.

Intialaiset poliitikot, entiset sotilaat ja julkisuuden henkilöt ovat ylistäneet Varthamanin rohkeaa käytöstä vaikeissa olosuhteissa vankeutensa aikana Pakistanissa.

Kun Varthamanin kone oli pudonnut maahan Pakistanissa, sosiaalisessa mediassa levisi videoita, joissa siviilivaatteisiin pukeutuneet miehet pahoinpitelivät ja retuuttivat vesilammikossa makaavaa lentäjää. Joissakin valokuvissa hänen kasvonsa olivat veressä.

Ministeri Subhas Rao Bamre tapasi sunnuntaina Varthamanin armeijan sairaalassa Delhissä.

Brändistrategisti Ramesh Tahiliani sanoi intialaiselle uutistoimisto PTI:lle, että Abhinandanista on tulossa uusi superbrändi. Koko Intia tuntee nyt miehen.

Esimerkiksi Intian merkittävimpiin liikemiehiin kuuluva Mahindra Groupin hallituksen puheenjohtaja Anand Mahindra toivotti Varthamanin tervetulleeksi kotiin Twitterissä.

Tahiliani arvioi PTI:lle The Times of Indian (siirryt toiseen palveluun) mukaan, että lentäjän rohkeus ja pelottomuus on jotain, mitä tavalliset miehet eivät ehkä pysty jäljittelemään.

Siksi monet miehet pyrkivät matkimaan Varthamanin muita ominaisuuksia.

– Abhinandanin tapauksessa hänen partansa on tunnistettavin ominaisuus. Se symboloi nyt ylpeyttä ja arvokkuutta, Tahiliani sanoi PTI:lle.

Tahiliani arvioi runollisesti, että Varthamanin rehevät viikset virtaavat tämän kasvoilla kuin lentokoneen sulava lentorata taivaalla.

Hänen mukaansa se jää nähtäväksi, onko Abhinandanin tyylissä kyse vain lyhytaikaisesta villityksestä vai muodostuuko siitä pitempiaikainen muoti.

Lue myös:

Yhdysvallat haluaa tietää, käyttikö Pakistan F-16-hävittäjiä intialaiskoneen pudottamiseen

Pakistan palauttamassa napatun lentäjän, lentokentät aukeavat osin

Pakistanin ilmatilan sulku jatkuu ja se vaikuttaa tuhansien matkustajien lentoihin – myös suomalaisten

Pitäisikö huolestua, kun kaksi ydinasevaltaa ampuu kovilla? Neljä kysymystä Intian ja Pakistanin selkkauksesta

Pakistan on sulkenut ilmatilansa ja tehnyt ilmaiskuja Intiaan – kaksi Intian hävittäjää pudotettu