Erilainen pääministeritentti: Petteri Orpo nauraa Mr. Beanille, haluaisi kysyä Barack Obamalta, mitä Yhdysvalloissa tapahtuu – video

Esitimme kahdeksan kiperää kysymystä kokoomuksen puheenjohtajalle Petteri Orpolle. Katso video klikkaamalla kuvaa ja tentti suorana kello 21.

eduskuntavaalit
Petteri Orpo puheenjohtajahaastattelussa

Yle testasi pääministeriehdokkaiden reagointi- ja kuuntelukykyä videotentissä.

Nauroin kunnolla viimeksi kun...

Mitähän minä katsoin telkkarista, jotain hirveän hauskaa vanhaa Mr. Beania. Se nauratti kyllä kovasti.

Minusta tuli kokoomuslainen, koska...

Minä arvostan kokoomuksessa sitä, että me olemme yksilöpuolue. Kokoomuksessa hienolla tavalla yhdistyy yksilön vastuu ja vapaus. Siitä rakentuu koko se meidän yhteiskunnallinen ajattelumme.

Kenet suurvaltajohtajan haluaisitte tavata, ja mitä haluaisitte sanoa hänelle?

Haluaisin tavata Barack Obaman. Hän on entinen suurvaltajohtaja, mutta haluaisin kysyä häneltä, mitä ihmettä Yhdysvalloissa tapahtuu. Ja haluaisin jutella hänen kanssaan. Hän oli hieno presidentti.

Olisin paras pääministeri, koska...

Osaan kuunnella ihmisiä. Tulen ihmisten kanssa hyvin toimeen. Olen aika ratkaisukeskeinen. Pääministeriltä erityisesti vaaditaan tämäntyyppisiä taitoja. Vaikeina aikoina löytää ratkaisuja ja saada ihmiset mukaan.

Toiseksi paras pääministeriehdokas olisi...

Varmaankin puhemies Paula Risikko.

Ryhmä Isis-taistelijoiden perheenjäseniä haluaa palata Suomeen. Mitä teette?

Jos on ollut terroristijärjestön jäsen, osallistunut sotatoimiin terrorijärjestön julmuuksiin, niin mielestäni heitä ei pidä ottaa Suomeen takaisin.

Kaksi tärkeintä arvoa elämässäni ovat...

Luottamus ja välittäminen. Luottamus on äärettömän tärkeää kaikessa, mitä te teemme. Luottamus läheisiin, luottamus yhteiskuntaan, luottamus toisiin. Ja siksi se on minulle niin tärkeä asia.

Kadun elämässäni eniten sitä, että...

Olen joutunut työni takia olemaan niin paljon poissa kotoa. Lasten kanssa vietetystä ajasta olen joutunut tinkimään. Mutta nämä ovat valintoja, ja minä olen valinnut tämän poliitikon ammatin. Ja tämä vie paljon aikaa.

Katso myös:

Petteri Orpo sai desimaalista kolhun vanhustenhoidon kriisissä – Tällainen on kokoomus, jolle kelpaa vain vaalien ykköspaikka, katso puheenjohtajatentti klo 21, TV1

Ylen vaalikone (siirryt toiseen palveluun)

Yle Areenan vaalisivu