1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Hämeensaari-hankkeesta jätetty oikaisuvaatimus – Sari Rautio: "Toivottavasti päästään nopeasti eteenpäin"

Hämeensaaren suuret suunnitelmat Hämeenlinnassa vähintäänkin lykkääntyvät. 

Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle, PES-arkkitehdit Oy

Hämeenlinna kaupunginhallitus antoi helmikuussa yksityiselle konsortiolle suunnitteluvarauksen Hämeensaareen.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Juhani Lehto (vas.) on nyt jättänyt kaupunginhallituksen suunnitteluvarauspäätöksestä oikaisuvaatimuksen. Sen mukaan kaupunginhallituksen päätös oli virheellinen ja ylitti kaupunginhallituksen toimivallan.

Valtuutettu Lehto vaatii muun muassa, että kaupunkirakennelautakunnalta pitäisi pyytää ehdotus Hämeensaaren suunnittelun edistämisestä. Kehittämisestä pitäisi selvittää mahdollisuus järjestää kilpailu, jonka voittajalle voidaan tarjota suunnitteluvarausta. Lehdon mielestä asia pitäisi viedä valtuuston päätettäväksi.

Oikaisuvaatimuksen käsittelee kaupunginhallitus, mutta tuosta päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen.

Rautio harmittelee viivytystä

Konsortion alustavissa suunnitelmissa on rakentaa Hämeensaareen niin sanotulle Engelinrannan alueelle suuri monitoimiareena sekä asuntoja. Koko hankkeen kustannusarvio on 190 miljoonaa euroa.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) harmittelee, että oikaisuvaatimus siirtää suurhankkeen käsittelyä kaupungin päättävissä elimissä.

– Nyt kun se on kirjattu tänä aamuna, niin kaupunginhallitus antaa siihen vastineen, virkamiehet sen valmistelevat. Sitten katsotaan miten asia etenee.

Rautio olisi toivonut, että asiasta olisi päästy keskustelemaan kaupunginvaltuustossa mahdollisimman pikaisesti.

– Voi olla hiirenkorvat pitkällä ennen kuin ollaan siinä vaiheessa. Toivottavasti päästään nopeasti eteenpäin, Rautio kertoo.

Sari Rautio toivoo, että viivästyminen ei vaikuta alueen yksityisten yhtiöiden haluun jatkaa Engelinrannan suunnittelua.