Taivalkosken vedenjakelu toimii jälleen – Maarakennusmestari: "Vesijohdon rikkoi ilmeisesti routa"

Vedenjakelu keskeytyi varhain maanantaiaamuna Taivalkosken taajamassa reilulta kahdelta tuhannelta ihmiseltä.

vesihuolto
Paloaseman vedenjakelu paloasemalla 4.3.2019.
Vettä voi käydä hakemassa Taivalkosken paloaseman vedenjakelupisteestä.Elisa Kinnunen / Yle

Taivalkoskella vedenjakelu toimii jälleen normaalisti.

Vuotokohta saatiin korjattua viiden aikaan iltapäivällä, kunnan maarakennusmestari Kari Siikaluoma kertoo.

– Lähistöllä asuvat olivat kuulleet aamulla ison paukahduksen. Vesijohdon rikkoi ilmeisesti routa.

Vaikka päävesijohto on korjattu ja verkoston paineet ovat palautumassa normaaliksi, ohjeistaa kunta keittämään hanaveden koska vauriokohta on ollut yhteydessä maa-aineksiin.

Keittokehotus jatkuu yön yli tiistaihin, jolloin kunta tiedottaa kehotuksen jatkosta. Huomenna vedestä otetaan myös laboratoriokokeita sen laadun varmistamiseksi.

Taivalvaaran vedenottamon ja kunnan paloaseman vedenottopisteet ovat auki kello 22 saakka, jonka jälkeen vettä saa paloasemalta. Paloaseman jakeluvettä täydennetään tankkiautolla, joten juomavettä tulee keittää noin 5–10 minuutin ajan.

Lisäksi vettä toimitettiin terveyskeskukseen ja hoitoyksiköihin.

Vedenjakelu keskeytyi varhain maanantaiaamuna Taivalkosken taajamassa. Ilman vettä jäi noin 2500 ihmistä, kun kunnan päävesijohto rikkoutui.

Vaikeat olosuhteet hidastivat korjaustöiden aloittamista. Vesilinjojen sulkuventtiilit ovat maastossa lumen alla, mikä hankaloitti työtä. Lisäksi Taivalkoskella oli varhain aamulla noin 30 asteen pakkanen.

– Eli arktinen tilanne meitä vielä kurittaa. Kun on näin kova pakkanen, on konekaluston liikkeellesaamisessa jo omat ongelmansa, totesi Taivalkosken kunnan tekninen johtaja Raimo Varanka aamun tilanteesta.

Taivalkosken kunnan nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun) sekä Facebook-sivuilla tiedotetaan vedenjakelutilanteesta.