Savonlinnassa yli sata liikenneturvallisuuden ongelmaa koottiin yksiin kansiin

Liikenneturvallisuussuunnitelman laatimisessa huomioitiin savonlinnalaisten havainnot noin 650 liikenteen vaaranpaikoista.

liikenneturvallisuus
Tolpassa lapsista varoittava liikennemerkki
Janne Rönkkö / Yle

Savonlinnassa on 116 liikenneturvallisuuden ongelmakohdetta, joihin haetaan ratkaisuja tulevina vuosina.

Savonlinnan kaupunki päivitti liikenneturvallisuussuunnitelmansa, johon on kartoitettu arvio kaupungin liikenteen vaaranpaikoista. Kaupungin ja ely-keskuksen suunnitelmassa esimerkiksi kärkikolmioiden lisäyksille, kevyen liikenteen väylien rakentamiselle ja hidasteiden lisäämiselle laskettiin myös suuntaa-antavat kustannusarviot ja kiireellisyysluokat.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan liikenneturvallisuussuunnitelman. Samalla tarkennettiin, että osaan korjauskohteista on laadittava kiireellinen talousarviomuutos. Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa maaliskuun loppupuolella.

Jos haluat katsoa, onko huomaamasi vaaranpaikka mukana korjauskohteissa, lista aukeaa tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Taustalla vastaukset 650 vaaranpaikasta

Liikenneturvallisuussuunnitelmaa varten tehtiin viime kesänä asukaskysely, jossa savonlinnalaiset kertoivat yhteensä noin 650 vaaranpaikasta.

Asukasvastauksista 17 prosenttia koski hankalia tai turvattomia risteyksiä, 15 prosenttia korkeita ajonopeuksia ja 14 prosenttia puuttuvia kävely- tai pyörätieyhteyksiä.

Savonlinnan kaupunki hyödyntää turvallisuussuunnitelmaa päättäessään tulevaisuudessa liikennehankkeista ja niihin varatuista rahoista.

Kaupungin edellinen liikenneturvallisuussuunnitelma on tehty vuonna 2012.

Lue myös:

Pelottavista risteyksistä voi kertoa nyt Mikkelin seudun kunnille – kysely liikenteen vaaranpaikoista käynnissä