Maakunnat haluavat 3-tielle 128 miljoonan euron satsauksen

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pirkanmaan maakunnat haluavat valtatie kolmelle pikaisesti eritasoliittymiä ja ohituskaistoja.

valtatiet
Risteysalue Kurikassa
Päivi Rautanen/Yle

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pirkanmaan maakunnat ovat koonneet valtatie kolmen Tampere-Vaasa-välin kiireellisimmät parannuskohteet. Korjauslistan hintalappu on 128 miljoonaa euroa. Tällä summalla parannettaisiin elinkeinoelämän kuljetusten ja työmatkaliikenteen palvelutasoa sekä kohennettaisiin liikenneturvallisuutta.

Maakuntien yhteisen esityksen mukaan hankkeet ovat suunniteltu niin pitkälle, että rakentaminen voidaan käynnistää välittömästi.

Kiireellisimpien parannuskohteiden investointipakettiin on otettu Hämeenkyrön ohitustie, keskikaiteet Sikuri-Ikaalinen-ohituskaistoille, Teikangas-Mansonniemi-ohituskaistapari, Alaskylä-Parkano uusi ohituskaista ja tielinjan oikaisu, Koskuen ohituskaistapari, Rajalanmäen ohituskaista ja Mantilan liittymä, Lamminkosken ohituskaistapari, Jalaskärven eritasoliittymä ja valtateiden 3 ja kahdeksan yhdystien eritasoliittymän parantaminen sekä pieniä liittymä- ja liikenneturvallisuushankkeita.

Valtatie 3 on yksi Suomen vilkkaimmista pääteistä. Sen liikennemäärät ovat kasvaneet ja ennusteiden mukaan sama kehitys jatkuu edelleen. Maakuntien arvio mukaan Tampere–Vaasa-väli ei nykyisellään täytä kansainväliselle tieyhteydelle ja valtakunnalliselle pääväylälle asetettuja vaatimuksia.