Eduskuntavaalien ehdokkaiden asettaminen loppuu tänään –  Soinin jatkoaikeet selviävät päivän aikana

Ehdokashakemukset on jätettävä kello 16:een mennessä.

eduskuntavaalit
Timo Soinin lähtö on kova isku sinisille.
Timo Soinin lähtö on kova isku sinisille. Puolueen kannatus oli Ylen helmikuun kannatusmittauksessa 1,4 prosenttia. Roni Rekomaa / Lehtikuva

Huhtikuun eduskuntavaalien ehdokkaiden asettaminen päättyy tänään. Samaan määräaikaan mennessä vaalipiirilautakunnalle on toimitettava myös ilmoitukset vaaliliitoista ja yhteislistoista.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) on jättänyt jatkoaikeistaan kertomisen viime hetkille. Soini sanoi lauantaina Lännen Median haastattelussa, että kertoo päätöksestään omassa blogissaan tänään tiistaina.

Lehdelle Soini kertoi, että on pohtinut neljää vaihtoehtoa. Joko hän jättää kokonaan politiikan, on ehdolla vain eduskuntavaaleissa, on ehdolla vain eurovaaleissa tai asettuu ehdolle molemmissa vaaleissa.

Soini sanoi haastattelussa myös tehneensä oikean ratkaisun neljä vuotta sitten, kun valitsi ulkoministerin eikä valtiovarainministerin salkkua.

Vuoden 2019 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019 ja ulkomailla 3.–6.4.2019.