1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaarina

Syyttäjä vaatii entiselle Kaarinan lukion musiikinopettajalle ehdollista vankeutta tai sakkoja virka-aseman väärinkäyttämisestä

Syytteen mukaan miesopettaja piti suosikkioppilaita ja lähetteli seksuaalissävytteisiä viestejä. Mies kiistää syytteen.

Kaarinan lukion musiikkilinja ei ole mukana ensi kevään yhteishaussa. Arkistokuva. Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle

Syyttäjä epäilee Kaarinan lukiossa työskennelleen musiikinopettajan syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttämiseen. Syytteen mukaan mies käytti väärin asemaansa oppilaisiin nähden eikä toiminut tasapuolisesti ja tehtävänsä edellyttämällä tavalla.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkorangaistusta. Vaihtoehtoisena syytteenä on virkavelvollisuuden rikkominen.

Syytteen mukaan teot ovat tapahtuneet marraskuun 2015 ja tammikuun 2018 välisenä aikana. MIes työskenteli Kaarinan lukiossa määräaikaisena virkasuhteisena musiikinopettajana. Hän irtisanoutui joulukuussa 2017.

Haastehakemuksessa todetaan syytetyllä olleen suosikkioppilaita, joille hän on antanut esimerkiksi aiheettomia kurssimerkintöjä. Mies solmi erityisen luottamuksellisen suhteen muutamiin oppilaisiin myös kouluajan ulkopuolella. Hän vei oppilaita muutaman kerran anniskelupaikkaan ja tarjosi alkoholia. Osa oppilaista oli alaikäisiä.

Syytteen mukaan opettaja lähetti myös seksuaalissävytteisiä viestejä yhdelle oppilaalle. Viesteissä hän kehui oppilaan ulkonäköä ja kehotti häntä pukeutumaan tietyllä tavalla.

Syytetty kiistää kaikki syytteet. Hän katsoo, että osa väitetyistä tapahtumista ei liity lukioon, vaan hänen johtajamansa kuoron toimintaan. Hän kiistää SnapChat-viestien aitouden. Syytetty korostaa, että mustamaalauksen taustalla on myös häneen kohdistunut työpaikkakiusaaminen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on aloittanut asian käsittelyn tiistaina.

Lue lisää:

Opiskelijat syyttävät Kaarinan lukion opettajaa epäasiallisesta käytöksestä – Logomon Grease-musikaali peruttu

Kaarinan lukion rehtori: Kaupunki halusi varmistaa opiskelijoiden henkisen turvallisuuden – opettajan hyllyttämisestä kerrottiin huoltajille ennen joulua

Kaarina aikoo luopua lukionsa musiikkiteatterilinjasta

Kaarinan musiikkilukiolaiset marssivat ulos – johtava rehtori ei vahvista valehteluväitteitä