Kemin ja Rovaniemen teattereiden johtajat hakevat Vaasaan

Paikkaa ovat hakeneet sekä Sarianne Paasonen että Miika Muranen.

Kemin kaupunginteatterin johtaja Sarianne Paasonen on hakenut teatterinjohtajaksi Vaasaan. Kuva: Minna Aula / Yle

Sekä Kemin kaupunginteatterin johtaja Sarianne Paasonen että Rovaniemen teatterin johtajaksi valittu Miika Muranen ovat hakeneet Vaasan kaupunginteatterin johtajaksi. Murasen on tarkoitus aloittaa Rovaniemellä elokuussa.

Vaasan teatterinjohtajan virkaa tavoittelee myös Juha Vuorinen, joka johti Kemin kaupunginteatteria vuosina 2008–2012.

Kaikkiaan Vaasan paikkaa haki seitsemäntoista henkilöä (siirryt toiseen palveluun). Valinta tehdään 10. huhtikuuta. Uuden johtajan on tarkoitus aloittaa 1. elokuuta. Nykyinen johtaja Erik Kiviniemi jää tuolloin eläkkeelle.

Asiasta on aiemmin uutisoinut muun muassa Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Murasen aikeista halutaan selvyys lähipäivinä

Murasen Rovaniemen teatterin johtoon valinnut Lapin alueteatteriyhdistyksen hallitus ei aio odottaa Vaasan teatterin valintaa, vaan se odottaa Muraselta lähipäivinä selvää vastausta siihen, onko hän tulossa Rovaniemelle vai ei.

– Pitäähän meidän saada asia selväksi. Että jos hän ei tule, niin pitää aloittaa uudet rekrytoinnit, sanoo alueteatteriyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Antti Väänänen.

Kuinka pian vastaus on Muraselta saatava ?

– Eiköhän se tällä viikolla keskustella, toteaa Väänänen, joka kuuli Murasen hausta Vaasaan maanantaina. Lupaus tulla Rovaniemelle tarkoittaisi Väänäsen mukaan myös Vaasan hakemuksen perumista.

Muranen valittiin Rovaniemen teatterin johtajaksi viime vuoden toukokuussa. Murasen toivomuksesta aloitus sovittiin kuitenkin vasta tämän vuoden elokuulle. Tervolasta kotoisin olevalla ja Tampereella asuvalla Murasella on sekä näyttelijän että ohjaajan koulutus.

korjaus: jutussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että Juha Vuorinen johtaa Vaasan kaupunginteatteria tällä hetkellä