Ässät tuomitsee logonsa käytön vaalimainoksessa: "Puutumme asiaan"

Satakuntalainen perussuomalaisten vaaliehdokas mainosti Ässien logolla Facebookissa; porilaisseura korostaa olevansa poliittisesti sitoutumaton.

Porin Ässien patalogo on seuran omaisuutta. Kuva: Yle

Porilainen jääkiekon liigaseura Ässät suhtautuu ehdottoman kielteisesti seuralogonsa käyttöön poliittisissa vaalimainoksissa.

Perussuomalaisten porilaisehdokas Petri Huru jakoi maanantai-iltana Facebookissa mainostaan, jossa hän kertoo arpovansa lippuja Ässien peliin porilaisen kaupan edustalla tiistaina. Mainoksessa komeilee isolla Ässien patalogo.

Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen yllättyy kuullessaan Ylen toimittajalta tapauksesta. Hän sanoo tarttuvansa välittömästi puhelimeen ja soittavansa ehdokkaalle.

Kuva: Kuvakaappaus Facebookista

–Kuulen sinulta tästä ensimmäistä kertaa. Ässät on poliittisesti riippumaton ja puolueeton toimija. Emme tee yhteistyötä vaaleihin tai poliittiseen toimintaan liittyen kenenkään ehdokkaan tai yhdenkään puolueen kanssa. Pidämme tästä ehdottomasti kiinni, Lehtinen sanoo.

Peleissä itseään mainostavia ehdokkaita

Toimitusjohtaja Mikael Lehtisen mukaan Ässät on huomannut, että useat ehdokkaat ovat kutsuneet kannattajiaan myös Ässien peliin tapaamaan itseään.

Ässät on ilmoittanut ehdokkaille, että mitään mainoksia ei pelissä saa jakaa. Sitä Ässät ei voi estää, että ehdokkaat tulevat peleihin ja puhuvat kannattajiensa kanssa politiikkaa.

Ässien patalogo on kuitenkin Porin Ässät ry:n omaisuutta ja seuran oma tavaramerkki. Näin ollen sen käyttö ei ole mahdollista ilman lupaa.

– Meidän logoamme ei saa liittää mihinkään yhteyteen sopimatta meidän kanssamme.

Huru pahoittelee

Petri Huru muutti mainoksen logon saatuaan Ässien yhteydenoton. Ässälogon tilalle on ilmestynyt korttipakasta tuttu pata ilman ympyrää ja valkoista taustaa.

Huru pahoittelee Ässien logon käyttöä.

Aiheesta voi keskustella 5.3. klo 22 saakka.