Uimashortsien salliminen kannatti Kaukavedessä – hygienia säilyi ja kävijämäärät kasvoivat

Erityisesti nuoret pojat ovat käyneet ahkerasti Kaukavedessä.

Kajaani
Uimareita uimahallissa.
Kaukaveden altaat ovat pysyneet puhtaina shortseista huolimatta.Tiia Korhonen / Yle

Kajaanin Kaukaveden uudet uima-asukäytännöt eivät ole vaikuttaneet allasveden laatuun. Shortseja ja peittäviä uima-asuja on epäilty epähygieenisiksi, mutta epäilyt osoittautuivat aiheettomiksi.

Veden puhtautta kuvaavan sitoutuneen kloorin määrä pysyy viikoittaisissa allasveden mittauksissa edelleen selvästi raja-arvojen alapuolella.

Liikuntapalveluvastaava Jari Rajalan mukaan Kaukaveden avaamisen jälkeinen kävijämäärän pieni lasku on taittunut. Uimahallissa on käynyt päivittäin muutamia kymmeniä asiakkaita enemmän edellisvuoteen verrattuna.

– Hyppypaikan vilkastuminen on ollut selvästi havaittavissa. Varsinkin nuoria poikia on käynyt enemmän. Olisi tämän voinut aiemminkin tehdä, Rajala kertoo.

Suomen uimataito- ja hengenpelastusliitto on jo parin vuoden ajan suositellut uimashortsien käytön vapauttamista uimahalleissa. Taustalla on miesten uimataidon ylläpitäminen. Rajalan mukaan tavoite on sen suhteen saavutettu.

Henkilökunta korostaa, että huolellisella peseytymisellä ennen altaaseen menoa on suurempi vaikutus allasveden laatuun kuin uimavaatetuksella.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)