Puoli seitsemän -fuusiokeittiö yhdisti kaksi klassikkoa – tässä tulee hernaripannari!

hernekeitto
Hernekeittopannukakku lautasella.
Hernaripannarin kanssa voi tarjoilla esimerkiksi hernepyreen tai hillon kanssa. Jari Pussinen / Yle

Hernekeitto on jo keskiajalta tuttu herkku, jota olemme saaneet syödä purkkiversiona vuodesta 1952.

Hernekeitto on myös laskiaisen perinneruokaa, ja hernarin itseoikeutettu jälkkärikaveri on pannukakku.

Puoli seitsemän päätti yhdistää maistuvan parivaljakon, ja siitä syntyi hernaripannari.

Voit käyttää pannukakkuun ylijäämähernekeittoa tai nakata taikinan sekaan purkkihernekeiton. Jos käytät purkkihernekeittoa, lisää tyhjän purkillisen verran vettä.

Puoli seitsemän hernaripannari

purkki hernekeittoa

purkki vettä

3 munaa

3 dl jauhoa

Sekoita ainekset keskenään, ja kaada taikina öljytylle leivinpaperille. Paista 225° asteessa noin puoli tuntia, kunnes pannukakku on kauniin vihreänruskea.

Taikinasta tulee yksi pellillinen.

Lue lisää hernekeitosta täältä:

Hernekeitto on liittoutunut torstain kanssa – purkkihernekeitto pitää ikisuosikin pinnalla