1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kulukorvaukset

Helsingin syyttäjänvirasto: Kansanedustaja Ville Vähämäelle ei syytettä saunajupakassa

Vähämäellä oli oikeus nostaa kulukorvausta saunatilaa varten.

Kulukorvaukset
Ville Vähämäki
Ville Vähämäki kuvattuna eduskunnassa huhtikuussa 2012.Mauri Ratilainen / AOP

Helsingin kihlakunnansyyttäjä ei nosta syytettä kansanedustaja Ville Vähämäen (ps.) kulukorvauksia koskevassa asiassa. Vähämäen epäiltiin esitutkinnassa nostaneen eduskunnalta korotettua kulukorvausta ns. kakkosasuntoa varten ilman laillista perustetta.

Kihlakunnansyyttäjän mukaan Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien ulkopuolella asuvana kansanedustajana Vähämäellä oli oikeus saada edustajanpalkkiolaissa säädettyä korotettua kulukorvausta edustajantoimen hoitamista varten hankittuun asuntoon.

Vähämäki oli tätä tarkoitusta varten vuokrannut Helsingistä huoneiston, joka osoittautui saunatilaksi, jota ei olisi saanut käyttää asumiseen.

Koska Vähämäen oikeus korotettuun kulukorvaukseen oli riidaton ja kulukorvaus oli kohdennettu nimenomaan vuokrattuun asuntoon, Vähämäellä ei ollut hyötymistarkoitusta eikä eduskunnalle aiheutunut taloudellista vahinkoa, Helsingin syyttäjänviraston julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

KRP: Kansanedustaja Vähämäen sauna-asuminen syyteharkintaan – epäillään törkeästä petoksesta

Kansanedustaja Ville Vähämäki selittää asuntojärjestelyitä Hakkaraisen kanssa: En ymmärtänyt, että kyseessä oli ”saunalaitos”