Raksilan uimahalli käyttöikänsä päässä – halli joudutaan korjaamaan tai korvaamaan uudella muutaman vuoden päästä

Uimahallin arvellaan olevan käytössä vielä viisi vuotta

Oulu
Raksilan uimahallin altaita.
Pekka Loukkola / Yle

Raksilan uimahallin kuntotutkimus paljasti laajoja vaurioita ja uimahallin peruskorjausta suositellaan kolmen vuoden kuluessa. Asiasta kertoi ensin Kaleva (siirryt toiseen palveluun).

Osa uimahallin tekniikasta ja järjestelmistä kestäisi vielä 5-8 vuotta. Kuitenkin osa tekniikasta, esimerkiksi lämmitysputkistot ovat alkuperäisiä vuodelta 1974 ja alkavat olla käyttöikänsä päässä.

Normaalikäytössä olevan uimahallin käyttöikä on Liikuntapalveluiden isännöitsijä Jari Leviäkankaan mukaan noin 20-24 vuotta. Raksilan uimahallin peruskorjauksesta on noin 17 vuotta, eikä silloin korjattu kaikkia osia.

– Raksilan uimahalli on Suomen toiseksi käytetyin uimahalli ja sen kulutus ja rasitus on kovaa, joten halli alkaa olla käyttöikänsä päässä.

Leviäkangas arvelee, että Raksilan uimahalli on käytössä vielä ainakin viisi vuotta.

– Linnanmaalle on suunnitteilla uuden uimahallin rakentaminen, jonka tulee olla käytössä ennen Raksilan hallin sulkemista, jotta oululaisille löytyy korvaava uimapaikka.

Vaikka Raksilan uimahalli on osittain hyvinkin huonossa kunnossa, ei siitä ole uimareille vaaraa, vaan kaikki tarvittava tekniikka toimii Leviäkankaan mukaan hyvin.

– Huonoa kuntoa ei tavallinen kuntoilija toivottavasti edes huomaa. Päivittäisessä kunnossapidossa ollaan onnistuttu ja esimerkiksi uimavesi on kunnossa.

Nyt mietitään sitä, tullaanko Raksilan halli peruskorjaamaan vai rakennetaanko tilalle uusi. Molemmissa tapauksissa halli olisi pois käytöstä noin kaksi vuotta ja hinnaksi tulisi noin 30 miljoonaa euroa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)