Lautakunnalta esitys Kotkan kouluverkosta – Metsolan ja Langinkosken koulut yhteen 2020

Päiväkoti- ja kouluverkko etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn.

koulut
Helilän koulun väistötilarakennus
Helilän koulu toimii tällä hetellä väistötiloissa.Pyry Sarkiola / Yle

Hyvinvoinvointilauta esitti tiistaina vain pieniä muutoksia Kotkan päiväkoti- ja kouluverkkoehdotukseen. Lautakunta lisäsi esitykseen muun muassa, että Metsolan ja Langinkosken koulut yhdistetään vuoden 2020 alusta alkaen Langinkosken yhtenäiskouluksi, jossa on vuosiluokat 0—9.

Hakalan ja Rauhalan koulut yhdistetään ja uudisrakennus toteutetaan Rauhalan koulun tontille. Samalle tontille tulee myös yhdistyvien Raitin ja Metsänkulman päiväkotien uudisrakennus. Tonttiselvitys tehdään hankesuunnitelmavaiheessa.

Lautakunta esittää, että Helilän ja Karhulan koulut yhdistetään. Yhdistynyt yläkoulu ja Karhulan lukio sijoitetaan samaan kiinteistöön niin sanotun Karhulan kivikoulun tontille ja viereiselle tontille.

Lautakunta aikoo jatkossa myös tutkailla oppilasmäärien kehitystä kaupungissa joka vuosi ja edellyttää että joukkoliikenteen toimivuutta tarkkaillaan. Lautakunta ehdottaa myös, että seuraavaan kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvitykseen otetaan mukaan myös Kotka Svenska Samskola.

Päiväkoti- ja kouluverkko etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.