Syyttäjä harkitsee valittaako Uuraisten bussidraaman tuomiosta – Loimaan vastaava välikohtaus Turun käräjillä torstaina

Keski-Suomen kihlakunnan syyttäjä ei ole vielä päättänyt aikooko hän valittaa joulukuussa Nelostiellä lähellä Hirvaskangasta tapahtuneen bussivälikohtauksen tuomiosta.

Uurainen
Linja-auton kaappausdraaman oikeuskäsittely Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Syytetty istuu karvalakki päässä.
Uuraisilla linja-autossa joulukuun alussa tapahtunut välikohtaus puitiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina.Arvo Vuorela / Yle

Eilisessä Keski-Suomen käräjäoikeuden istunnossa kaappauksesta syytetylle miehelle vaadittiin alun perin kolmen vuoden ehdotonta vankeutta. Kaikkia asianosaisia kuultuaan kärjäoikeus tuomitsi ulkomaalaistaustaisen miehen pääasiassa vain vaaran aiheuttamisesta ja huumausaineiden käytöstä. Tuomio lieveni 80:een päiväsakkoon. Oikeudenkäyntiin asti vangittuna pidetty syytetty vapautettiin.

Keski-Suomen kihlakunnansyyttäjä Janna-Maria Meriläinen aikoo seurata Loimaalla joulukuussa edellisenä päivänä tapahtuneen vastaavantyyppisen bussihyökkäyksen oikeuskäsittelyn huomenna ja päättää vasta sen jälkeen ryhtyykö valitusprosessiin.

Keski-Suomen käräjäoikeuden päätöksestä on valitettava seitsemän vuorokauden sisällä.

Kihlakunnansyyttäjä Meriläisen mukaan käräjäoikeuden tuomiota lievensi muun muassa bussikuljettajan kertomus oikeudessa.

– Kuljettaja pitää mahdollisena sitä, että henkilö olisi tarttunut tukea ottaakseen hänen käteensä. Bussin jarrutusliikkeen johdosta mies on voinut horjahtaa. Toisaalta ihan uutena tuli ilmi, että kaksi väliin tullutta kanssamatkustajaa olivat huutaneet miehelle ja hän jo siinä vaiheessa irrotti otteensa kuljettajasta.

Meriläisen mukaan näyttö muuttui istunnossa aika paljon ja tästä syystä käräjäoikeuden päätöksen perustelut ovat kohdallaan.

Loimaan joulukuisen bussivälikohtayksen käsittely alkaa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa torstaina kello 9. Syyte tulee julkiseksi istunnon alussa.