Pohjoisen piispa kehittää kirkon ulkosuomalaistyötä

Ulkosuomalaistyö pyrkii tavoittamaan niin ulkomailla pysyvästi kuin väliaikaisestikin asuvia.

piispat
Mauri Vihko ja Jukka Keskitalo
Kirkon ulkosuomalaistyön johtaja Mauri Vihko ja Oulun hiippakunnan piispa Jukka KeskitaloOulun hiippakunnan tuomiokapituli: Harriet Urponen

Oulun hiippakunnan piispa, torniolaislähtöinen Jukka Keskitalo on nimitetty kirkon ulkosuomalaistyön neuvottelukunnan puheenjohtajaksi.

Uudessa tehtävässä Keskitalo perehtyy ulkosuomalaisseurakuntien asioihin, osallistuu neuvotteluihin kansainvälisten yhteistyötahojen kanssa ja vierailee ulkosuomalaistyön kohteissa.

– Kyseessä on oman hiippakunnan ohella hoidettava luottamustehtävä ja otan sen vastaan hyvällä mielellä, Keskitalo sanoo tiedotteessa.

Kirkon ulkosuomalaistyön johtaja Mauri Vihkon mukaan on hyvin luontevaa, että neuvottelukunnan uusi puheenjohtaja tulee pohjoisesta.

– Jukka Keskitalo tuntee hyvin meidän työtämme, hän on ollut sen kanssa läheisesti tekemisissä edellisessä tehtävässään kansliapäällikkönä.

Laaja kansainvälinen kenttä

Ulkosuomalaistyö pyrkii tavoittamaan sekä ulkomaille pysyvästi muuttaneita että siellä väliaikaisesti asuvia tai siellä matkailevia.

Kirkko toimii verkoston kautta lähes 40 maassa. Työntekijöitä maailmalla on noin 150, pääosin pappeja ja kanttoreita.

Suomen Merimieskirkko on osa verkostoa ja vastaa ulkosuomalaistyöstä Brittein saarilla ja Benelux-maissa sekä osin Saksassa ja Kreikassa, kerrotaan tuomiokapitulin tiedotteessa.

Ulkosuomalaistyön neuvottelukunta on asiantuntijaelin, joka toimii Suomen kirkon ulkosuomalaistyön kehittämiseksi. Piispa Jukka Keskitalon puheenjohtajuus kestää 31.5.2020 saakka. Viimeksi tehtävää hoiti Tapio Luoma ennen arkkipiispaksi siirtymistään.