1. yle.fi
  2. Uutiset

Zuckerberg pohti Facebookin tulevaisuutta: Ihmiset eivät halua huudella toriaukiolla vaan jutella olohuoneessa

Facebook ei tule rakentamaan datakeskuksia ihmisoikeuksia rikkoviin maihin.

Facebook, Inc.
Mark Zuckerberg pitämässä puhetta lehdistötilaisuudessa Pariisissa.
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg pohti Facebookin tulevaisuutta blogikirjoituksessaan.Bertrand Guay / AFP

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoo, että Facebook tarjoaa tulevaisuudessa enemmän yksityisyyttä käyttäjilleen.

Zuckerberg valotti näkemystään internetin tulevaisuudesta keskiviikkona julkaistussa blogikirjoituksessa. (siirryt toiseen palveluun)

– Uskon, että tulevaisuuden viestintä siirtyy yhä enemmin yksityisiin, salattuihin palveluihin. Näiden palveluiden käyttäjät voivat olla varmoja, että mitä he sanovat toisilleen pysyy salassa ja heidän viestinsä ja tuottamansa sisältö eivät jää talteen ikuisiksi ajoiksi. Tällaisen tulevaisuuden me haluamme tehdä, Facebookin toimitusjohtaja kirjoittaa.

Zuckerbergin mukaan Facebook on 15 vuoden ajan luonut toriaukioita vastaavia ympäristöjä, jotka ovat perustuneet avoimuuteen ja jakamiseen. Nyt ihmiset haluavat kuitenkin yhä enemmän kommunikoida olohuonetta vastaavissa olosuhteissa.

– Yksityisyys antaa ihmisille mahdollisuuden olla oma itsensä ja muodostaa yhteyksiä luonnollisesti, Zuckerberg kuvailee.

Nainen somettaa Moskovassa.
Kirill Kudryavtsev / AFP

Facebookin julkisuuskuva on viimeisen kahden vuoden aikana ryvettynyt lukuisissa käyttäjien yksityisyyttä ja poliittista mainontaa koskevissa skandaaleissa.

Nyt julkistettu panostus yksityisyyteen näkyy Zuckerbergin mukaan muun muassa yhtiön tavassa rakentaa infrastruktuuria.

Facebook ei tule perustamaan datakeskuksia ja tallentamaan käyttäjien tietoja maihin, jotka eivät kunnioita yksityisyyden ja sananvapauden kaltaisia ihmisoikeuksia.

– Tästä periaatteessa kiinni pitäminen voi tarkoittaa, että palvelumme estetään joissain maissa tai emme pääse uusiin maihin lähiaikoina. Olemme valmiit tähän vaihtokauppaan, Zuckerberg kommentoi.

Lue lisää:

Facebook tiukentaa vaalimainossääntöjään ennen eurovaaleja

Facebook teki odotettua heikomman tuloksen – osake lähti rajuun laskuun

Skandaaleissa ryvettynyt Facebook tiukentaa palvelunsa valvontaa – poliittinen mainonta erityistarkkailussa

Lue seuraavaksi