Raahessa vain muutaman kuukauden toiminut kultakaivos on jo ongelmissa rahojen riittävyyden kanssa

Yhtiön mukaan rahaongelmat johtuvat osin kaivoksen toiminnan ongelmista, joista Nordic Gold syyttää kaivosurakoitsijaansa.

Raahe
Raahen kultakaivoksen kaivosalue.
Raahen kultakaivoksen kaivosaluetta.Timo Nykyri / Yle

Raahessa vasta kolmisen kuukautta kultaa tuottaneen kaivoksen tulevaisuus näyttää epäselvältä.

Kaivoksen kanadalaisomistaja Nordic Gold on ongelmissa rahojensa riittävyyden kanssa. Lisäksi sillä on ollut vaikeuksia saada lisärahoitusta. Yhtiön mukaan se johtuu osin kaivoksen toiminnan ongelmista, joista Nordic Gold syyttää kaivosurakoitsijaansa. Yhtiö sanoo urakoitsijan alisuoriutuneen työssään, mikä on johtanut tuotannon takkuamiseen.

Nordic Gold ei kerro nimeltä keneen viittaa, mutta Raahen kaivoksella toimiva kokkolalainen maanrakennusyhtiö Tallqvist sanoo kritiikin kohdistuvan heihin. Tallqvist ei kuitenkaan niele arvostelua, vaan sanoo Nordic Goldin aiheuttaneen ongelmat pääosin itse tekemällä muun muassa valmistelutöitä kaivosalueella epätarkasti.

Tallqvistin mukaan kanadalaisyhtiö ei ole myöskään pystynyt hoitamaan heille maksuja sovitusti pitkään aikaan. Nordic Gold ei kommentoi väitteitä Ylelle.

Raahen kultakaivos ehti olla vuosia suljettuna, kun sen edellinen ruotsalaisomistaja ajautui talousvaikeuksiin. Tämä on siis jo toinen kerta, kun kaivosta yritetään saada toimimaan.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)