Kylän kattaus vähentämässä lihan käyttöä aterioissaan

Kylän Kattaus lisää kasvis- ja luomuruokaa, ja jatkossa tarkoitus on tutkia myös uusia proteiinin lähteitä.

Jyväskylä
YLE Keski-Suomi / Joni Tammela

Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu Kylän Kattaus lisää kasvis- ja luomuruokaa, ja vähentää lihan käyttöä aterioissaan.

Kylän Kattauksen johtokunta käsittelee torstaina niin sanottua ruokastrategiaa, jossa linjataan tulevien vuosien toimintatapoja ja periaatteita muun muassa ruoan puhtautta ja ravitsemuksen laatua.

Jatkossa on tarkoitus myös tutkia uusia proteiinin lähteitä.

– Pääajatus on se, että kun tulee markkinoille uusia proteiinin lähteitä, niin me tutustutaan niihin ja tutkitaan että voisko siinä olla meille vaihtoehtoa lihaa täydentämään, kertoo liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo.

Jatkossa liha on tarkoitus osin korvata muun muassa kvinoalla.

– Uusin asia on kvinoa, mihin huhtikuussa tutustutaan. Esimerkiksi hyönteisiä me tutkailtiin, mutta ne on vähän niin kuin menneen talven lumia, kertoo liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo.