Ylen uusi mittaus piiskaa puolueita vaalitaistoon – Keskusta ja kokoomus kirimään SDP:n isoa etumatkaa

Sosiaalidemokraatit viemässä tässä vaiheessa keskustan paikan suurimpana eduskuntapuolueena.

eduskuntavaalit
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen, SDP:n Antti Lindtman ja Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen keskustelivat aamu-tv:n studiossa juontaja Juha Hietasen johdolla.
Aamu tv:n sohvalla vasemmalta Kalle Jokinen (kok.), Antti Lindtman (sd.) ja keskustan Antti Kaikkonen.Yle

Ylen uusimman puoluekannatusmittauksen tulos antaa SDP:lle selvän keulan huhtikuun eduskuntavaaleihin. Samalla hallituksen suurten porvaripuolueiden kannatus on jatkanut sukellustaan.

SDP on viemässä keskustalta suurimmaan puolueen ja pääministerin paikan. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen mukaan puolue ajaa nyt SDP:tä takaa. Samoin toinen päähallituspuolue, kokoomus, uskoo äänestäjien luottavan pitkäjänteiseen politiikkaan.

Gallupkolmoset keskustelivat tuoreeltaan kannatusmittauksista Ylen Aamu tv:ssä.

Kannatusykkönen sosiaalidemokraattien Antti Lindtmanin mukaan äänestäjät saavat varmimmin muutoksen äänestämällä nykyisten päähallituspuolueiden ulkopuolisia ehdokkaita.

– Tulos kertoo, että äänestäjillä on paljon muutoshaluja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Lindtman (sd.) näkee.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Jokinen: Tilanne on meille huono

Päähallituspuolueiden, keskustan ja kokoomuksen edustajat haluavat käydä vaalit ensin ennen kuin lähtevät ennakoimaan tulevia hallitusyhteistyökumppaneita. Keskustan Kaikkonen myöntää, että vaalikaudella on tehty myös virheitä niitä kuitenkaan sen tarkemmin erittelemättä.

– Nyt on toinen tilanne. Toivomme, että äänestäjät huomioivat tehdyn työn, Kaikkonen kommentoi ja jatkaa siitä, että puolue aikoo laittaa lisärahaa seuraavalla kaudella muun muassa vanhustenhoitoon.

– Mittaustulos on meille huono. Uskon, että suomalaiset luottavat pitkäjänteiseen politiikkaan, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok.) kertoo vaalitilanteesta.

Ylen kannatusmittauksen mukaan edustajia olisi saamassa lisää seuraavalle eduskuntakaudelle verrattuna edellisiin vaaleihin SDP, Vihreät, Kokoomus ja Vasemmisto. SDP olisi saamassa 15 uutta edustajaa, Vihreät 11, Kokoomus 4 ja Vasemmisto 3.

Lue myös:

Ylen kannatusmittaus: SDP repäisi hurjan eron kokoomukseen – perussuomalaisille Halla-ahon kauden ennätyslukemat

Analyysi: Hallituspuolueet kuilun partaalla – syöksykierteen katkaiseminen vaatii täydellistä onnistumista vaalikentillä