Jyväskylä kurkottaa korkeuksiin – keskustaan visioidaan jopa 20 kerroksisia taloja

Keskusta-alueelle laaditut korkean rakentamisen visiotyöt ovat valmistuneet.

Jyväskylä
Arkkitehtipalvelu Oy ja Tieno Arkkitehdit Oy visioivat Jyväskylään jopa 20-kerroksisia taloja.
Arkkitehtipalvelu Oy ja Tieno Arkkitehdit Oy visioivat Jyväskylään jopa 20-kerroksisia taloja.Arkkitehtipalvelu Oy ja Tieno Arkkitehdit Oy

Jyväskylän keskustassa voi tulevaisuudessa olla ehkä entistä korkeampia asuinrakennuksia.

Tällä hetkellä kaupungin korkeimmat asuinkerrostalot ovat 16-kerroksinen Koas Kankaantorni ja Lutakossa sijaitseva 15-kerroksinen Horisontti.

Nyt valmistuneissa, kolmen arkkitehtitoimiston tekemissä visioissa korkeimmat talot olisivat 20-kerroksisia.

Visiosuunnitelmia laativat Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit, Arkkitehtipalvelu ja Tieno Arkkitehdit sekä Arkkitehtitoimistot Karin Krokfors ja Sami Vikström.

Suunnitelmat (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi) ovat keskenään varsin erilaisia niin rakentamisen määrän kuin korkeudenkin suhteen.

Visioissa esitetty rakennusmäärä tarkoittaisi asuntoja jopa 5 600 uudelle keskusta-asukkaalle.

Keskustan strategisessa suunnitelmassa on linjattu alakaupungin alue potentiaalisimmaksi paikaksi tutkia korkeaa rakentamista.

–Jotta korkeasta rakentamisesta voidaan tehdä keskusta-alueella linjauksia, tarvitaan erityisesti kaupunkilaisten näkemyksiä, ideoita ja aktiivista keskustelua, toteaa kaupunginarkkitehti Leila Strömberg Jyväskylän kaupungilta.

Korkean rakentamisen visiosuunnitelmia esitellään Jyväskylä korkeuksissa -tapahtumassa 11.4. klo 17.00 kaupunginkirjastolla.

Tilaisuudessa voi tutustua suunnitelmin, seurata paneelikeskustelua sekä vaihtaa ajatuksia kaupungin toimijoiden sekä visioita laatineiden suunnittelijoiden kanssa.

Visiotöistä voi keskustella myös verkossa (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi).

Keväällä 2017 kaupunginvaltuuston hyväksymässä ja vuoteen 2030 tähtäävässä keskustavisiossa Jyväskylä on asettanut tavoitteeksi keskusta-alueen merkittävän täydennysrakentamisen ja keskustan asukasmäärän jopa kaksinkertaistamisen.