1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisluokka

Katso, kuinka lukiolaiset haastoivat puoluejohtajia Uutisluokan vaalitentissä – myös soten ja hallituksen kaatuminen nousi keskusteluun

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne palasi vaalitentteihin sairauslomansa jälkeen.

Helsingin medialukion uutisluokkalaiset tenttaavat puolueiden puheenjohtajia
Helsingin medialukion uutisluokkalaiset tenttaavat puolueiden puheenjohtajia

Ylen vaalikeskusteluihin otettiin pieni varaslähtö tänään perjantaina, kun Helsingin medialukiolaiset haastoivat puoluejohtajia Uutisluokan vaalitentissä. Voit katsoa tentin tallenteen jutun pääkuvasta.

Mukana olivat puolueiden puheenjohtajat Antti Rinne (sd.),Jussi Halla-aho (ps.), Pekka Haavisto (vihr.), Li Andersson (vas.) ja Sari Essayah (kd.)

Keskustaa, sinisiä ja RKP:tä edustavat varapuheenjohtajat Katri Kulmuni (kesk.), Tiina Ahva (sin.) ja Anders Adlercreutz (r.) Kokoomusta edusti kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos.

Vaalitentin sisältö teemoineen ja kysymyksineen oli täysin Helsingin medialukion opiskelijaryhmän käsialaa.

– Meillä on kolme pääteemaa, ja lisäksi haastamme poliitikkoja eri tavoilla, kertoi opiskelija Antonio Räisänen eilen YleX:n Etusivu-ohjelman haastattelussa.

Räisänen ja ohjelmassa niin ikään vieraillut Jasmin Tuomi arvioivat, että politiikka ja nuoret ovat usein liian etäällä toisistaan.

Tentillä medialukiolaiset yrittävät korjata tätä ongelmaa ja nostaa käsittelyyn nuoria kiinnostavia politiikan teemoja.

– Kaikki arvoihin liittyvät kysymykset puhututtavat omassa kaveripiirissäni. Myös ilmastonmuutos on nuorisoa lähellä oleva kysymys, Tuomi arvioi.