1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Miehen epäillään kähmineen ja lyöneen lasta Turun Puutorilla – poliisi pyytää havaintoja

Poliisin mukaan noin 60-vuotias mies oli istunut ensin lapsen viereen bussissa ja lopulta pysäkillä käynyt lapseen käsiksi.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii rikosepäilyä, jossa uhrina on lapsi.

Poliisi kertoo, että keskiviikkona aamulla oli Turun Yli-Maariassa linja-autoon noussut noin 60-vuotias normaalivartaloinen mies, joka oli istunut lapsen viereen. Bussissa lapsi oli pyytänyt viereen istunutta miestä poistumaan viereltään.

Mies ja lapsi olivat kummatkin poistuneet linja-autosta Puutorilla. Poliisi kertoo tiedotteessaan lapsen kertoneen, että Puutorilla mies oli kosketellut häntä intiimeiltä alueilta. Lapsi oli pyytänyt miestä lopettamaan ja myös huutanut apua. Avunhuudon jälkeen mies oli lyönyt lasta.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Poliisille lapsi on kertonut miehen tuntomerkeiksi keltaisen tai muuten värikkään takin ja siniset farkut. Lapsen mukaan miehellä oli punakka iho sekä harmaa parta.

Tapahtumalla on poliisin saamien tietojen mukaan silminnäkijöitä ja heitä pyydetään ilmoittamaan poliisille havannoistaan.

Sosiaalisessa mediassa on keskusteltu, että sama mies olisi myös aikaisemmin lähestynyt nuoria tai lapsia. Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Juhani Malmberg on tietoinen keskusteluista.

– Poliisi ottaa vastaan myös aikaisempia havaintoja epäillystä henkilöstä, Malmberg sanoo Ylelle.

Poliisi pyytää muitakin tapauksesta tietäviä tai havaintoja tehneitä ottamaan yhteyttä vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun), Whatsapp p. 050-4117655 tai puhelimitse numeroon 02-95417259.