"Tapaaminen on hyvää valmistelua yhteistyöhankkeiden kehittämiselle" – kiinalaiset vaikuttuivat Kemin Digipoliksen kiertotalousosaamisesta

Valtiojohtoisen kiertotalousyhdistys CACE:n edustajan mukaan konkreettiset yhteishankkeet ja investoinnit vaativat lujan pohjan.

kiertotalous
Kiertotalous Metsä Groupin tehtaalla.
Yksi suurista Meri-Lapin kiertotaloustoimijoista on metsäyhtiö Metsä Group.Jenni Mehtonen / Yle

Kemin Digipolis Oy ja Kiinan valtiojohtoinen kiertotalouden yhdistys CACE haluavat tiivistää yhteistyötä. Digipolis ja kiertotalousyhdistys CACE solmivat vuosi sitten yhteistyösopimuksen, jonka tuloksena kiinalaiset ovat tällä viikolla vierailleet Kemissä tapaamassa paikallisten yritysten ja kaupungin edustajia.

Varapuheenjohtaja Zhao Kain mukaan kiinalaiset ovat vaikuttuneita Digipoliksen kiertotaloustoiminnasta ja -innovaatioista.

Suunnitelmissa on nyt jatkaa kaupunkien ja yritysten välisten kahdenvälisten sopimusten tekemistä Suomen ja Kiinan välillä, jotta yhteistyössä voitaisiin edetä konkreettiselle tasolle.

– Konkreettisia projekteja ei vielä ole, mutta tällainen tapaaminen on hyvää valmistelua tulevien yhteishankkeiden kehittämiselle, sanoo CACE:n varapuheenjohtaja Zhao Kai.

– Meille on tärkeää tuntea yrityksiä ja nähdä minkälaista teknologiaa täällä on. Se luo pohjan yhteistyölle Digipoliksen ja meidän yhdistyksemme välillä.