Juankosken kartonkitehdas sai pitkästä aikaa tilauksen

Tuotannolliset ajot alkavat ensi viikolla. Asiakas on suuri ja kansainvälinen, mutta sen nimeä ei vielä paljasteta julkisuuteen.

Juankoski
Premium Boardin kartonkitehdas sisältä.
Toni Pitkänen / Yle

Juankosken kartonkitehdas aloittaa tuotannolliset ajot uuden kaksivuotisen sopimuksen turvin. Premium Board käynnistää tuotannon monen vuoden tauon jälkeen, kun se ryhtyy valmistamaan elintarvikkeiden päällystysmateriaaliksi menevää kartonkia.

Ensimmäinen tuotannollinen erä on suuruudeltaan 50 tonnia. Tavoitteena on seuraavan vuoden sisällä valmistaa materiaalia tuhat tonnia kuukaudessa.

– Tuotantomääriä ei voi täysin verrata normaaliin pigmentointipäällystämiseen, koska tätä materiaalia ei pysty ajamaan niin lujaa, kertoo Premium Boardin varatoimitusjohtaja Krister Björkqvist.

Hän ei vielä paljasta asiakkaan nimeä julkisuuteen. Kyseessä on kuitenkin suuri ja kansainvälinen yritys, jonka kanssa Premium Board on tehnyt testiajoja nyt kolme vuotta.

– Asiakkaan paljastaminen tuo varmasti myös luotettavuutta toimintaamme ja meidän on helpompi saada muita asiakkaita. Meillä on ehkä ollut vähän imago-ongelmia, toteaa Björqkvist.

Töitä tehtaalla ei käynnistetä vielä täydellä teholla.

– Toivotaan, että saamme nopeasti volyymin nousemaan ja sitten voisimme ryhtyä tekemään töitä kolmessa vuorossa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Koillis-Savo (siirryt toiseen palveluun).